E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10022
Lasīšanai: 3 minūtes

Darba devējam grūtniecei ir jāpiešķir apmaksāts atvaļinājums

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūlijā, 2016
Sintija

Sveiki. Esmu 4. grūtniecības mēnesī. Gribētu uzzināt, vai kaut ko saņemšu no darba devēja? Skaitos kā oficiāli strādājoša persona, taču šis uzņēmums skaitās kā mikrouzņēmums, kurš nemaksā nodokļus, tāpēc arī neko no pārmaksātajiem nedabūju. Lai gan nauda nāk caur kontu, taču katru mēnesi no divām dažādām firmām. Šeit pat nav tādu kā slimības lapu un atvaļinājumu. Vai tas tā var būt? Vai pastāv iespēja, ka neko nesaņemšu no darbavietas?

A
atbild:
01. augustā, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja esat legāli (ar darba līgumu) nodarbināta mikrouzņēmumā, tad Jūs esat sociāli apdrošināta, par Jums sociālās iemaksas valsts budžetā tiek veiktas, taču mazākā apmērā nekā uzņēmumos, kuri maksā vispārējos nodokļus. Jo mikrouzņēmums maksā 9% nodokli, kas ietver arī sociālās apdrošināšanas iemaksas darbiniekiem, un nekādus nodokļus no Jūsu algas neietur. Tādējādi, piemēram, saslimstot vai aizejot dekrētā, valsts sociālais nodrošinājums (valsts maksātie pabalsti) būs pieticīgs – atbilstoši mazajam ieguldījumam sociālajā budžetā.

Vairāk par šo tēmu var izlasīt LV portāla skaidrojumā “Mikrouzņēmuma nodokļa maksātāja darbinieku sociālās apdrošināšanas pabalsti”.

Ja runa ir par darba devēja īpašiem maksājumiem sievietei grūtniecei, tad Darba likums tādus neparedz. Taču arī mikrouzņēmumam ir jāievēro Darba likuma normas. Kā jebkurš darbinieks, Jūs varat izmantot darba devēja apmaksātu atvaļinājumu četru kalendāro nedēļu apmērā un kā grūtniecei to Jums nevar atteikt piešķirt. Vislabāk (finansiāli izdevīgāk) to ir prasīt pirms došanās grūtniecības atvaļinājumā. Ja uzņēmumā ir kādās īpašas sociālās garantijas, piemēram, darba devēja pabalsts par bērna piedzimšanu, tad to izmaksā saskaņā ar uzņēmumā pastāvošo kārtību.

Visus pārējos pabalstus, kas strādājošai un sociāli apdrošinātai sievietei pienākas, aizejot grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā, kā arī sekojoši pēc bērna piedzimšanas - vecāku pabalstu un māmiņalgu, maksā valsts. Kādi tie būs, katrā individuālā situācijā ir jālūdz paskaidrot VSAA. Saziņas iespējas ar VSAA ir atrodamas mājaslapā. VSAA mājaslapā ir arī informācija vecākiem par visiem pabalstiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas