E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5633
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Politika

Ieguldījums pilnā apmērā jāveic katram atļaujas pretendentam

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. novembrī, 2014
Jurģis

Sveicināti! Lūdzu jūs izskaidrot man Imigrācijas likuma 23.p. 28. a) daļu. Vai var saņemt uzturēšanās atļauju 3 investori, ja viņi vienā kapitālsabiedrībā iegulda kopā 35000 EUR un vai viņi uzreiz pēc dibināšanas ir tiesīgi saņemt uzturēšanās atļauju? Imigrācijas likuma 23.p. 28. a) daļa pasaka, ka, veicot ieguldījumu vienas kapitālsabiedrības pamatkapitālā, termiņuzturēšanās atļauju var pieprasīt ne vairāk kā trīs ārzemnieki (no šī nepārprotami var spriest, ka visi 3 investori var saņemt uzturēšanās atļauju, ja uzņēmuma pamatkapitāls ir 35000 EUR un viņi proporcionāli ieguldījuši savu 1/3).

A
atbild:
13. novembrī, 2014
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde
Undīne Priekule, sabiedrisko attiecību speciāliste

Imigrācijas likuma 23.panta pirmās daļas 28.punkta a) apakšpunkts jālasa kopsakarībā ar 23.panta ievaddaļu, kur teikts: "Termiņuzturēšanās atļauju šajā likumā noteiktajā kārtībā ārzemniekam ir tiesības pieprasīt" un tālāk seko 23.panta pirmās daļas 28.punkts, kur teikts: "/../ja viņš veicis ieguldījumu /../ un ieguldījums ir vismaz: a) 35 000 eiro/../".

Tātad, runa ir par vienu ārzemnieku, kurš iegulda 35 000 eiro, savukārt trīs ārzemnieki minēti papildu nosacījumā, kas ierobežo to ārzemnieku skaitu, kuri saistībā ar savu ieguldījumu (katru - 35 000 eiro apmērā) var saņemt uzturēšanās atļauju vienā uzņēmumā.

Tātad rezultātā atbilde uz lasītāja jautājumu ir tāda, ka, ja trīs ārzemnieki vēlas saņemt uzturēšanās atļauju saistībā ar 35 000 eiro ieguldījumu vienā kapitālsabiedrībā, katram no šiem ārzemniekiem ir jāveic 35 000 eiro ieguldījums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas