E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13819
Lasīšanai: 2 minūtes

Izziņu par ģimenes materiālo stāvokli var lūgt sociālajam dienestam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2018
Sanita

Labdien! Meita grib pieteikties Vītolu stipendijai, tur prasa izziņu par ģimenes materiālo stāvokli un ģimenes sastāvu. Kas šādas izziņas izsniedz?

A
atbild:
22. februārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Vītolu fonda mērķis ir stipendiju veidā palīdzēt spējīgiem, centīgiem, maznodrošinātiem jauniešiem studēt Latvijas augstskolās.

Ja ģimene ir trūcīga vai maznodrošināta, saņem pašvaldības palīdzību, piemēram, bērnam brīvpusdienas skolā, Jūsu ģimenes materiālo stāvokli zina pašvaldības sociālais dienests. Izziņu par ģimenes materiālo stāvokli varat lūgt savas pašvaldības sociālajam dienestam.  

Pašvaldībās palīdzība tiek sniegta, pamatojoties uz iztikas līdzekļu deklarāciju, kurā ir norādītas visas ģimenes personas.

Izziņas no Iedzīvotāju reģistra (izziņu par personas dzīvesvietu, ģimenes stāvokli, pases datiem u. c. Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas) izsniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

Izziņu var pieprasīt: klātienē vai pa pastu jebkurā PMLP teritoriālajā nodaļā; elektroniski iesniedzot pieprasījumu portālā www.latvija.lv, izmantojot e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei”.

Datus par savām Iedzīvotāju reģistrā iekļautajām ziņām bez maksas iespējams aplūkot (arī izdrukāt) valsts portālā www.latvija.lv, izmantojot e-pakalpojumu “Mani dati iedzīvotāju reģistrā” un autorizējoties ar internetbanku.

Par iesniedzamajiem dokumentiem varat konkrēti uzzināt Vītolu fondā, tā mājaslapā ir gan tālrunis, gan e-pasta adrese saziņai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas