E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13793
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādu piedziņas izdevumi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. februārī, 2018
Evita

Sakiet lūdzu, vai viena parādu piedziņas kompānija drīkst divreiz sūtīt vēstules – pirmā bija "atgādinājuma" vēstule (10 eiro) un tad pirmstiesas "brīdinajuma" vēstule (17 eiro), kopsummā prasot par to kredītam klāt jau 27 eiro?

A
atbild:
09. februārī, 2018
Laura Studente
LV portālam

Ja kredītu atgūst parādu piedziņas kompānija, tā var prasīt samaksāt parāda atgūšanas laikā radušos izdevumus. Atbilstoši MK noteikumiem Nr. 61 "Noteikumi par parāda atgūšanas izdevumu pieļaujamo apmēru un izdevumiem, kuri nav atlīdzināmi" šie izdevumi nevar būt lielāki par 17 eiro.

Atbilstoši MK noteikumu 2. punktam parādu piedzinējs var no parādnieka pieprasīt šādu izdevumu atmaksu:

  • par rakstiska paziņojuma sagatavošanu un nosūtīšanu parādniekam, kurā sniegta informācija par parāda esību un aicinājums labprātīgi izpildīt kavētās maksājuma saistības, un par nepieciešamajām darbībām parādnieka faktiskās kontaktinformācijas noskaidrošanai, ja parādnieks nav sasniedzams, – kopā ne vairāk kā septiņus eiro;
  • par citām parāda atgūšanai papildus veiktajām darbībām – kopā ne vairāk kā 10 eiro parāda atgūšanas procesā, līdz parādnieks izpildījis maksājuma saistības pret parāda atgūšanas pakalpojuma sniedzēju vai kreditoru.
Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas