E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13741
Lasīšanai: 3 minūtes
3
3

Kļūdu labos tā pati tiesa, kas pieņēma nolēmumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. februārī, 2018
Skaidrīte

Pārskatot Rīgas apgabaltiesas Civillietu kolēģijas 29.01.2014. spriedumu, konstatēju, ka nolēmuma rezultatīvajā daļā ir pieļautas kļūdas aprēķinos. Kam jāadresē iesniegums, lai tās izlabo? Vai ir noilgums šāda veida iesnieguma rakstīšanai?

A
atbild:
08. februārī, 2018
Rīgas apgabaltiesa
Raimonds Ločmelis, Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas palīgs sabiedrisko attiecību jautājumos

Par matemātisko aprēķinu vai pārrakstīšanās kļūdas labošanu var vērsties tiesā, kas pieņēmusi attiecīgo nolēmumu (spriedumu). To noteic Civilprocesa likuma 200. pants – Pārrakstīšanās un matemātiskā aprēķina kļūdu labošana:

  1. Tiesa pēc savas iniciatīvas vai lietas dalībnieka pieteikuma var labot spriedumā pārrakstīšanās un matemātiskā aprēķina kļūdas. Jautājumu par kļūdu labošanu izskata rakstveida procesā. Par minētā jautājuma izskatīšanu rakstveida procesā iepriekš paziņo lietas dalībniekiem. Ja pieteikumu iesniedzis lietas dalībnieks, vienlaikus ar paziņojuma nosūtīšanu tiesa nosūta lietas dalībniekiem pieteikumu par pārrakstīšanās vai matemātiskā aprēķina kļūdu labošanu spriedumā.
  2. Pārrakstīšanās vai matemātiskā aprēķina kļūdas spriedumā izlabo ar tiesas lēmumu, kura norakstu nosūta lietas dalībniekiem triju dienu laikā pēc tā pieņemšanas.
  3. Par lēmumu izdarīt kļūdas labojumu spriedumā lietas dalībnieks var iesniegt blakus sūdzību.

Pieteikums par apelācijas instances tiesas nolēmuma (sprieduma) matemātisko aprēķinu vai pārrakstīšanās kļūdas labošanu ir iesniedzams tajā pašā tiesā, kas taisījusi attiecīgo nolēmumu. To noteic Civilprocesa likuma 435. pants -  Pārrakstīšanās un matemātiskā aprēķina kļūdu izlabošana apelācijas instances tiesas spriedumā:

  1. Apelācijas instances tiesa pēc savas iniciatīvas vai lietas dalībnieka pieteikuma ir tiesīga izlabot spriedumā pārrakstīšanās vai matemātiskā aprēķina kļūdas.
  2. Jautājumu par kļūdu izlabošanu izlemj rakstveida procesā, iepriekš par to paziņojot lietas dalībniekiem. Ja pieteikumu iesniedzis lietas dalībnieks, vienlaikus ar paziņojuma nosūtīšanu lietas dalībniekiem tiesa nosūta tiem pieteikumu par pārrakstīšanās vai matemātiskā aprēķina kļūdu izlabošanu spriedumā.
  3. Par tiesas lēmumu izdarīt kļūdas labojumu spriedumā lietas dalībnieks var iesniegt blakus sūdzību.

Konkrētajā gadījumā iesniegums jāadresē Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijai Brīvības bulvārī 34, Rīgā, LV-1886 (ar atsauci uz spriedumu un norādot konkrēto lietas numuru). Termiņa ierobežojuma nav.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas