E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13174
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Mikrouzņēmumu nodokli maksā no apgrozījuma

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. novembrī, 2017
Sandra

Ja MUN maksātājam apgrozījums ir 1000 eiro, cik % ir jāmaksā nodoklis? Ja vēlos izmantot visu apgrozījuma summu, no kuras vēl ir jāatskaita izmaksas, vai arī tad izdevumi netiek ņemti vērā? Paldies!

A
atbild:
21. novembrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Mikrouzņēmumu nodokli maksā no apgrozījuma. Šogad, ja apgrozījums gadā ir līdz 7000 eiro,  nodokļa likme ir 12%. Ja apgrozījums gadā lielāks, tam likme ir 15%. Sākot ar 2018. gadu, apgrozījumam piemēros 15% nodokļa likmi.

Mikrouzņēmumu nodokļa likuma 5. panta trešā daļa nosaka, ka ar mikrouzņēmumu nodokli tiek aplikts mikrouzņēmuma taksācijas perioda apgrozījums.

Atbilstoši Mikrouzņēmumu nodokļa likuma 1. panta 5. punktam mikrouzņēmuma apgrozījums ir mikrouzņēmuma saimnieciskās darbības ieņēmumi.

Tā kā ar mikrouzņēmumu nodokli apliek mikrouzņēmuma apgrozījumu, nosakot ar mikrouzņēmumu nodokli apliekamo ienākumu, mikrouzņēmuma izdevumus neņem vērā.

Nekādi nodokļi netiek ieturēti arī no algas. Mikrouzņēmuma darbinieka (tai skaitā –mikrouzņēmuma īpašnieka) ienākums nevar pārsniegt 720 eiro mēnesī.

Mikrouzņēmumu nodokli maksā četras reizes gadā  par katra ceturkšņa apgrozījumu līdz ceturksnim sekojošā mēneša 15. datumam, kā arī iesniedz mikrouzņēmumu nodokļa ceturkšņa deklarāciju līdz ceturksnim sekojošā mēneša 15. datumam.

Informācija nodokļu maksātājiem, tostarp par mikrouzņēmumu nodokli, ir atrodama Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas