E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11915
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ārlietas

Par studiju vīzas spēkā esamību jāinteresējas iestādē, kas to ir izsniegusi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. maijā, 2017
Rita Loskutova

Labdien! Mana meita pašlaik studē Kanādā, un viņai ir piešķirta studiju vīza Kanādā uz diviem gadiem. Šā gada vasarā paredzētas viņas kāzas Latvijā un attiecīgi – uzvārda maiņa. Kādi dokumenti ir nepieciešami, lai pierādītu savu identitāti, jo uzvārds jaunajā pasē būs atšķirīgs no uzvārda vīzā? Paldies!

A
atbild:
12. maijā, 2017
Linda Balode
LV portāls

Tieslietu ministrija (TM) norāda, ka par vīzas spēkā esamību vai tās maiņu (ja personas uzvārds tiek mainīts) ir jāinteresējas iestādē, kas konkrēto dokumentu izsniegusi. Kanādas vēstniecība norāda, ka tai nav vīzu daļas un vēstniecība tās neizdod. Mācību vīzas izdod Kanādā. Tāpat vēstniecība iesaka Jūsu meitai personīgi vai pa telefonu Kanādā sazināties ar CIC (Citizenship and Immigration). Nepieciešamā informācija atrodama CIC mājaslapā www.cic.gc.ca.

Latvijai tuvākais Kanādas vīzu centrs atrodas Polijā. Varšavas vīzu birojs norāda, ka meitai tam jānosūta personīgā informācija uz e-pastu (WSAWIMMIGRATION@international.gc.ca), proti, jānorāda pilns vārds un uzvārds, personas kods, studentu apliecības numurs (sākas ar S, kam tālāk seko 9 cipari), ieskenēta pases kopija ar jauno, grozīto uzvārdu, kā arī ieskenēta kvīts ar kodu par imigrācijas dokumenta maiņu (nodevas maksājumu 30 CAD apmērā var veikt tiešsaistē  http://www.cic.gc.ca/english/information/fees/result.asp?countrySelect=LV&lob=vs).

Tāpat Varšavas vīzu birojs vērš uzmanību, ka mācību atļauja tiks atjaunota, līdz ar to tiks izsniegta jauna ceļošanas atļauja, kurā būs norādīts jaunais uzvārds.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas