E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11632
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
5
5

Arī ceļa zīmes uzstāda ceļa pārvaldītājs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. martā, 2017
Alfreds

Labdien! Kādu dienu pēc darba pamanīju, ka mūsu iekšpagalmā Rīgā, Ķīšezera iela 11A, ir uzstādītas stāvēšanas aizlieguma zīmes, kas ļauj stāvēt tikai Ķīšezera 13/2 mājas īpašniekiem. Mūsu pagalmā ir trīs mājas, un izveidojas situācija, ka 13/2 mājas vēlas aizņemt lielāko daļu pagalma. Kur var griezties un kā noskaidrot, vai 13/2 māja ir tiesīga noteikt tādu aizliegumu citiem? Kas nosaka un atļauj zīmju uzstādīšanu un novietošanu Rīgas pagalmos? Vai ir iespējams apstrīdēt šīs zīmes? Ko darīt?

A
atbild:
20. martā, 2017
Latvijas Valsts ceļi
Anna Kononova, Komunikācijas daļas vadītāja

Ceļa zīmes ir uzstādītas pie nama Ķīšezera ielā 13/2, un tās atļauj transportlīdzekļu novietošanu stāvēšanai tikai norādītā nama dzīvokļu īpašnieku transportlīdzekļiem.

Zīmes ir izvietotas namam Ķīšezera ielā 13/2 piesaistītajā zemesgabalā (kadastra Nr. 0100 085 0213), kurš atrodas nama dzīvokļu īpašnieku kopīpašumā (visi 28 dzīvokļu īpašnieki ir piekrituši ceļa zīmju uzstādīšanai).

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 38. pantu satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu, tostarp ceļa zīmju, uzstādīšanu veic ceļa pārvaldītājs (šajā gadījumā – zemesgabala īpašnieki), to saskaņojot ar “Latvijas Valsts ceļiem” (saskaņojums tika izsniegts 2017. gada 6. februārī).

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas