E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11384
Lasīšanai: 2 minūtes
10
10

Par iespēju reģistrēties pašvaldības dzīvokļu rindā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2017
Zane

Labdien! Man ir jautājums par iestāšanos dzīvokļu rindā Rīgā. Ja personai ir piešķirts trūcīgās personas statuss, viņas apgādībā ir pieci nepilngadīgi bērni, no kuriem viens ir invalīds, īres līgums lauzts 2014. gadā, bet persona joprojām turpina dzīvot šajā dzīvoklī (īres līgumā ietverts nosacījums, ka tas, ja persona turpina tur dzīvot, nav uzskatāms par līguma pagarināšanu) – īres maksa netiek maksāta. Vēlējos jautāt, vai šādā situācijā ir iespējams iestāties dzīvokļu rindā? Kādi dokumenti un kur būtu jāiesniedz? Paldies!

A
atbild:
14. februārī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Palīdzības sniegšanu dzīvokļa jautājuma risināšanā un reģistrācijas kārtību kādā no dzīvokļu rindām galvaspilsētā nosaka Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.153.

Rīgā ir vairākas dzīvokļu rindas (dzīvokļu reģistri), un, lai kādā no tām uzņemtu, ir noteikti kritēriji (ģimenes materiālā situācija, iepriekšējās dzīvesvietas zaudēšanas apstākļi, ģimenes sastāvs u.c.).

Ģimenei, kura vēlas saņemt palīdzību, jāiesniedz Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā rakstveida iesniegums, norādot vēlamo palīdzības veidu (veidus).

Par iespēju reģistrēties palīdzības saņemšanai dzīvokļa jautājumu risināšanā un nepieciešamajiem dokumentiem vispirms ir jāuzzina Rīgas pašvaldībā Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Juridisko konsultāciju nodaļā – Brīvības ielā 49/53. Tālrunis: 67105321, 67105683 vai 67012509.

Labs saturs
10
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas