DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Māris Kučinskis
Ministru prezidents
24. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Amatpersonas runa
TĒMA: Finanses
1
1

Ministru prezidenta Māra Kučinska paziņojums par situāciju saistībā ar ABLV Bank

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Edijs Pālens, LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome, ņemot vērā, ka Eiropas Centrālā Banka nav devusi instrukciju atcelt noteiktos maksājumu ierobežojumus ABLV Bank AS, ir pieņēmusi lēmumu par noguldījumu nepieejamību, lai varētu nodrošinātu garantēto atlīdzību izmaksu sākšanu ABLV Bank AS klientiem.

Latvijas atbildīgās institūcijas cieši sadarbojas savā starpā un arī mūsu starptautiskajiem partneriem, tostarp Eiropas Centrālo Banku un ASV. Esmu pārliecināts gan par Latvijas finanšu sektora stabilitāti, gan spēju spert būtiskus soļus, lai banku sektors atgūtu reputāciju.

Pēdējo gadu laikā Latvija ir veikusi darbības banku sektora uzraudzības jomā, lai novērstu tādu līdzekļu ieplūšanu finanšu sektorā, kas saistīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu. Tomēr tās nav bijušas pietiekošas, lai panāktu aktīvāku riska klientu īpatsvara mazināšanu un Latvijas banku sektora iesaisti starptautiskajai praksei un tiesībām neatbilstošās darbībās. Atbildīgajām amatpersonām kopā ar finanšu sektora nacionālā un starptautiskā līmeņa ekspertiem ir jāvienojas par turpmāko veicamo rīcību kopumu, lai finanšu uzraudzības sistēmu uzlabotu. Tādēļ pirmdien, 26.februārī, tiks sasaukta Finanšu sektora uzraudzības padomes ārkārtas sēde, kā arī šis jautājums tiks iekļauts Ministru kabineta sēdes darba kārtībā.

Latvijas valdība nav ieguldījusi un neieguldīs ABLV Bank AS glābšanā nevienu eiro. Nodokļu maksātāju nauda šai bankai netiks novirzīta. Latvija ir viena no Banku Savienības valstīm, kurā no 2014.gada ir ieviests harmonizēts banku sektora uzraudzības un noregulējuma ietvars – likums neparedz iespēju ieguldīt valsts budžeta līdzekļus banku glābšanā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI