DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Sadarbībā ar „Satori.lv” tapis žurnāls „Simtgade”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sadarbībā ar interneta žurnālu „Satori.lv” tapis žurnāls „Simtgade”. Žurnāls bez maksas pieejams Latvijas valsts simtgades informācijas centrā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (Mūkusalas ielā 3, Rīgā), kultūras un sabiedriskās iestādēs, skolās. Žurnālu saņems un tas būs pieejams ikvienā Latvijas bibliotēkā. Plānots, ka šogad tiks izdoti vēl trīs žurnāli.

Žurnālā "Simtgade" lasāmas rubrikas "Vēsture", "Simtgades labākās filmas", "Šodien pirms simts gadiem", "Komikss", "Literatūra", "Dzeja", "Retrospekcija" un citas. Lasītāju uzmanībai piedāvāti vēsturiskie raksti par Latvijas valsts tapšanu, par teātra dzīvi Valkā 1918. gada janvārī, intervija ar rakstnieci Noru Ikstenu – rakstnieces romāns "Mātes piens" ir iztulkots angļu valodā un tiks prezentēts Londonas grāmatu tirgū, kur Latvija līdztekus Lietuvai un Igaunijai mūsu valstu simtgadē ir goda viesu statusā. Tāpat žurnālā lasāmi komiksi par Latvijas rakstniekiem #iamintrovert, feļetons, kas veltīts Latvijas literatūras nozarei, sniegts ieskats notikumu programmā līdz aprīlim un plašāka informācija par spilgtākajiem notikumiem.

"Jubileju vērtība drīzāk ir tajā, ka apaļš cipars liek apstāties un padomāt par to, kas īsti ir noticis, ko tu esi sasniedzis, ko vēlies nākotnē. Latvijas simtgade, šķiet, tāda pilngadība vien ir un dod mums iespēju atskatīties uz savu tapšanu, nojaust savu kļūšanu par to, kas mēs esam, apzināties savu spēku un ambīcijas, savu iespēju robežas un noformulēt priekšstatu par sevi," žurnālā raksta Ilmārs Šlāpins.

"Un arī tas ir svarīgi – saprast, ka cilvēka cienīgu dzīvi nevar saņemt dāvanā: ne no svešas lielvaras, ne no savas nabaga valdības. Cilvēka cienīgu dzīvi nepieciešams sākt ik dienas. Un uz valsti tas attiecas vēl daudz lielākā mērā. Šis Latvijas valsts simtgades žurnāls ir tikai mazs solis pretī tam, lai mēs padomātu, ko īsti saprotam, kad sakām – Latvija," pauž I. Šlāpins.

Latvijas valsts simtās gadadienas vēstījums "Es esmu Latvija" ir aicinājums un atgādinājums, ka Latvijas galvenā vērtība ir tās cilvēki, kuri veltījuši savu dzīvi neatkarīgas valsts tapšanai un pastāvēšanai, veido tās tagadni un liek pamatus rītdienai.

Latvijas valsts simtgades programma veidota kā iespēja un ieguldījums stiprākai Latvijai tās nākamajā gadu simtā. Vairāk nekā 1000 dažādas norises visā Latvijā un 70 pasaules valstīs. Valsts simtgades norisēs iesaistīties aicināts ikviens - jau patlaban pieejamas 30 iesaistes iespējas – digitalizēt folkloras krātuvi, atrast dižkoku, iesniegt fotogrāfiju Latvijas Gadsimta albumam un citas. Tās visas un notikumu kalendārs pieejams mājaslapā www.lv100.lv

Žurnāls "Simtgade" elektroniski pieejams te: https://lv100.lv/jaunumi/simtgade-satori-nr1/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI