DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Grozījumi iepakojuma likumā veicinās atkritumu apjoma samazinājumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai veicinātu atkritumu apjoma samazināšanu un resursu racionālu lietošanu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir izstrādājusi priekšlikumus Iepakojuma likumā*. Tie paredz, ka no 2019.gada 1.janvāra tirdzniecības vietās plastmasas iepirkuma maisiņi netiks izsniegti bez maksas.

Tajā pašā laikā nav paredzēta obligātās maksas noteikšana par ļoti vieglās plastmasas iepirkuma maisiņiem (izvietoti tirdzniecības zālē), kuri nepieciešami higiēnas nolūkos vai paredzēti vaļējas pārtikas primārai iepakošanai, kad to izmantošana palīdz novērst pārtikas izšķērdēšanu.

Savukārt komersantiem tirdzniecības vietās jāaizvieto vieglās plastmasas (izņemot ļoti vieglās plastmasas) iepirkumu maisiņi, kas nav izgatavoti no bioloģiski noārdāmas plastmasas, kā arī jāinformē patērētāji par nepieciešamību samazināt primārā iepakojuma un iepirkumu maisiņu patēriņu.

Plānots, ka šādas izmaiņas pircējos veicinās iepirkumu maisiņu pārdomātu izmantošanu, aicinās pircējus izvēlēties alternatīvu – videi draudzīgu iepakojumu un  ilgtermiņā radīs pozitīvu ietekmi uz vidi.

Valsts sekretāru sanāksmē priekšlikumi tika izsludināti 2018. gada 11.janvārī.

*Likumprojekts "Grozījumi Iepakojuma likumā"

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI