DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

NVA direktore Evita Simsone ievēlēta ES dalībvalstu nodarbinātības dienestu tīkla (PES) valdes priekšsēdētāja pirmā vietnieka amatā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu nodarbinātības dienestu tīkla (PES) valdes sanāksmē, kas 7. un 8. decembrī norisinās Tallinā, Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone tika ievēlēta PES valdes priekšsēdētāja pirmā vietnieka amatā. E.Simsones kandidatūru šim amatam izvirzīja PES valdes priekšsēdētājs Fons Lerojs (Fons Leroy), pamatojoties uz Eiropas Komisijas ieteikumu.

ES dalībvalstu nodarbinātības dienestu tīkls (PES) izveidots 2014. gadā ar Eiropas Parlamenta un Eiropas Padomes lēmumu par ciešāku nodarbinātības dienestu sadarbību, lai Eiropas Nodarbinātības stratēģijas ietvaros veicinātu nodarbinātības dienestu pakalpojumu efektivitāti. Eiropas valstu nodarbinātības dienestu vadītāji kopā ar Eiropas Komisijas pārstāvjiem analizē situāciju Eiropas Savienības darba tirgū, izstrādā Eiropas valstu nodarbinātības dienestu tīkla (PES) uzdevumus un prioritātes, izvērtē paveikto, kā arī rīko dienestu savstarpējo mācīšanos.

ES nodarbinātības dienestu tīkla (PES) valdes sanāksmē Tallinā Eiropas Komisijas pārstāvji, visu ES valstu nodarbinātības dienestu vadītāji un eksperti apspriež digitalizācijas ietekmi uz Eiropas darba tirgu un nodarbinātības pakalpojumiem, e-pārvaldes iespējas un attīstību, nodarbinātības dienestu rīcības operativitāti, reaģējot uz digitalizācijas ieviestajām izmaiņām darba tirgū, Eiropas sociālo tiesību pīlāru, personu ar invaliditāti atbalstu, nodarbinātības dienestu sadarbību ar izglītības iestādēm, savstarpējās mācīšanās rezultātus, kā arī apspriedīs 2017.gada darbības pārskatu un apstiprinās 2018. gada darbības programmu.

Vienu reizi pusgadā katra prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē organizē PES valdes sanāksmi, astoto valdes sanāksmi Tallinā rīko Igaunija. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI