DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: uzticami un stipri partneri ļaus Latvijā radītām inovatīvajām idejām un jaunajiem produktiem sasniegt patērētājus starptautiskos tirgos

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Latvija apzinās IKT jomas sniegtās iespējas mūsu valsts izaugsmes veicināšanā, tāpēc šīs jomas attīstībai plānojam ieguldīt vēl vairāk nekā 640 miljonus EUR publiskā un privātā finansējumā. Jau šobrīd Latvija ir starp pasaules līderiem IKT infrastruktūras pieejamībā un kvalitātē. Lai visaptveroši izmantotu digitalizācijas sniegtās priekšrocības mūsu valsts ekonomiskajai izaugsmei, mums nepieciešami uzticami un stipri partneri, kas sniegtu atbalstu mūsu inovatīvajām idejām un jaunajiem produktiem, ļaujot sasniegt patērētājus ārpus mūsu valsts robežām,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis 2017. gada 19. septembrī Ņujorkā, ASV, tiekoties ar Microsoft korporācijas viceprezidenti Toniju Tounsu-Vaitliju (Ms Toni Townes-Whitley).

Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvijai kopā ar Microsoft ir vienots redzējums par uzticamu un drošu vidi datos balstītām investīcijām. To apliecina pagājušā gada nogalē parakstītais sadarbības memorands. Savukārt vizītes laikā Ņujorkā noslēgtais līgums par sadarbību Microsoft Publiskā sektora drošības programmas ietvaros veicinās Microsoft un valdības ekspertu sadarbību informācijas un materiālu apmaiņai par drošības apdraudējumiem, ļaunprogrammatūrām un citos drošības jautājumos, kas saistīti ar Microsoft produktiem un pakalpojumiem.

"Šī sadarbība stiprinās mūsu valsts kiberdrošības spējas, kā arī vairos publiskās sektora un visas sabiedrības drošību," atzīmē Valsts prezidents.

"Latvijas mērķis ir nākotnē kļūt par datos balstītu sabiedrību un nostiprināties starp viedo tehnoloģiju līderiem pasaulē. Līdz šim paveiktais, padarot pieejamus valsts iestāžu rīcībā esošos datus un, ļaujot tos izmantot komerciāliem nolūkiem, ir plats solis šī mērķa sasniegšanas virzienā", atzīst Raimonds Vējonis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI