DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvija paraksta vienošanos par dalību “Microsoft” Publiskā sektora drošības programmā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons no 18. līdz 21. septembrim uzturas oficiālā vizītē ASV, kuras laikā vakar parakstīja vienošanos ar uzņēmumu “Microsoft” par Latvijas dalību “Microsoft” Publiskā sektora drošības programmā, kas valstij nodrošinās pieeju augstākā līmeņa drošības informācijai un resursiem.

"Līgums sniegs Latvijas valdībai daudz plašāku un ātrāku piekļuvi "Microsoft" rīcībā esošajai starptautiska mēroga informācijai par iespējamiem kiberdraudiem, tādējādi nodrošinot labāku aizsardzību gan publiskajām institūcijām, gan mūsu valsts iedzīvotājiem kopumā. Iespēja piekļūt "Microsoft" programmatūras pirmkodiem uzskatāmi demonstrē šīs partnerības nozīmīgumu," parakstot līgumu, norādīja J. Garisons.

"Pievienojoties "Microsoft" Publiskā sektora drošības programmai, Latvija galveno uzmanību vērsīs uz informācijas apmaiņu, tostarp dažādu tehnisko datu apmaiņu par apdraudējumiem, ievainojamībām, anomālu uzvedību, ļaunprogrammatūru un citiem drošības jautājumiem saistībā ar "Microsoft" produktiem un pakalpojumiem," uzsver "Microsoft" Publiskā sektora drošības programmas vadītāja Kellija Anna Čeiniera (Kellie Ann Chainier).

Tāpat vizītes ietvaros šodien J. Garisons piedalīsies ASV administratīvās konferences (ACUS) sesijā par Baltijas jūras aizsardzības jautājumiem, aktualizējot ASV jūras spēku nozīmi Baltijas reģiona aizsardzības stiprināšanā.

Savukārt rīt, 21. septembrī, Vašingtonā J. Garisons uzstāsies Eiropas Politikas analīzes centra (CEPA) ikgadējā foruma paneļdiskusijā "NATO piemērošanās 21. gadsimta izaicinājumiem", kurā kopā ar ASV bruņoto spēku komandieri Eiropā ģenerālleitnantu Benu Hodžesu (Ben Hodges), Čehijas aizsardzības ministra vietnieku Danielu Kostovalu (Daniel Kostaval) un Igaunijas aizsardzības ministru Juri Luiku (Juri Luik) pārrunās drošības situācijas iespējamo attīstību un NATO rīcību, reaģējot uz mūsdienu izaicinājumiem.

CEPA forumā šogad diskutēs arī par ASV bruņoto spēku klātbūtnes nozīmi Eiropā, atturēšanas politikas īstenošanu, transatlantiskajām attiecībām, kiberdrošību, Višegradas grupas valstu stiprināšanu un migrācijas jautājumiem.

Vizītes noslēgumā J. Garisons Latvijas vēstniecībā ASV pasniegs aizsardzības ministra Atzinības goda zīmi ASV bruņoto spēku pulkvedim Deividam Milneram (David B. Millner), pasakoties par dienestu ASV bruņotajos spēkos un ilggadējo sadarbību ar Baltijas valstīm.

Sadarbība ar ASV ir viena no Latvijas aizsardzības politikas divpusējo attiecību prioritātēm. Kopš 2014. gada ASV nodrošina pastāvīgu militāru klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā, tādējādi apliecinot ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā un veicinot mieru un stabilitāti reģionā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI