DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 1 minūte
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija apsveic Melnkalni ar pievienošanos NATO

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ārlietu ministrija apsveic Melnkalni ar vēsturisko notikumu, kļūstot par pilntiesīgu NATO dalībvalsti. Melnkalnes uzņemšana aliansē apliecina NATO atvērto durvju politikas nozīmi Eiroatlantiskajā drošībā, kā arī kalpo kā piemērs pārējām NATO kandidātvalstīm turpināt reformas. Tās dalība NATO veicinās drošību un stabilitāti Rietumbalkānu reģionā, tādējādi stiprinot alianses drošību.

1. jūnijā stājas spēkā protokols par Melnkalnes pievienošanos Ziemeļatlantijas līgumam, kuru ratificējuši visu NATO dalībvalstu un Melnkalnes parlaments. Pēc protokola ratifikācijas rakstu iesniegšanas glabāšanai ASV Valsts departamentā 5. jūnijā Melnkalne kļuva par 29. dalībvalsti NATO aliansē.

Uzaicinājums uzsākt iestāšanās sarunas par pievienošanos NATO Melnkalnei tika izteikts 2015. gada 2. decembrī NATO ārlietu ministru sanāksmē Briselē.

Rīt, 7. jūnijā, NATO mītnē Briselē tiks pacelts Melnkalnes karogs, klātesot valsts  prezidentam Filipam Vujanovičam, lai svinīgi atzīmētu pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI