DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Uzbekistānas senāta priekšsēdētāja vizītes ietvaros zinātniskajā institūtā BIOR šodien parakstīts sadarbības memorands

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Uzbekistānas delegācija viesojās Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā BIOR. Tikšanās laikā tika parakstīts memorands starp Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu “BIOR” un Uzbekistānas augļu un ogu nozares asociāciju “O’zbekoziqovqatzaxira” par sadarbību un atbalstu ar apmācībām saistītos jautājumos, kā arī konsultācijām laboratoriskās infrastruktūras izveidē.

No Uzbekistānas puses memorandu parakstīja asociācijas "O’zbekoziqovqatzaxira" pārstāvis, savukārt no Latvijas puses - zinātniskā institūta BIOR direktors Aivars Bērziņš.

Tikšanās laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs uzsvēra, ka Latvijas puse ir ieinteresēta sadarboties ar Uzbekistānu uzņēmējdarbības jomā.

Savukārt BIOR direktors Aivars Bērziņš pastāstīja par zinātniskā institūta BIOR starptautisko pieredzi un laboratorijas iespējām.

Zinātniskais institūts BIOR kā valsts nozīmes pētniecības centrs, nodrošina valsts references laboratorijas funkcijas un veic pētījumus vides, pārtikas drošības un dzīvnieku slimību jomā. BIOR pētnieki un eksperti jau pašlaik piedalās projektos, kuru laikā sniedz konsultācijas un apmāca laboratoriju speciālistus daudzās valstīs.

Līdz ar to memoranda ietvaros institūta BIOR eksperti sniegs atbalstu jautājumos, kas saistās ar neatkarīgas references laboratorijas darbību un funkcijām.

Irēna Bērziņa
Zinātniskā institūta BIOR sabiedrisko attiecību vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI