DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Muzeju nakts Rīgas pilī

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pēc vairāku gadu vērienīgiem rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem jaunu spožumu ieguvusi Rīgas pils priekšpils daļa – Valsts prezidenta rezidences reprezentācijas telpas. Muzeju naktī Rīgas pils priekšpils daļa tiks atvērta apmeklētājiem, piedāvājot apskatīt grezno Rīgas pils Svētku zāli un ielūkoties unikālajā Sūtņu akreditācijas zālē un 3. stāva anfilādē. Pils apmeklējuma laikā viesi varēs vairāk uzzināt par Rīgas pils vēsturi un pils reprezentācijas telpu izmantojumu.

Apmeklētāji Rīgas pils priekšpils pagalmā varēs apskatīt vecākos viduslaiku tēlniecības pieminekļus Latvijā – gotikas laikmeta ciļņus "Madonna ar bērnu" un "Livonijas ordeņa mestrs Volters fon Pletenbergs". Apskatei pils iekštelpās būs pieejams arī pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes krūšutēls, kura izcelsmi Valsts prezidenta kanceleja pagājušajā gadā noskaidroja, pateicoties sabiedrības atbalstam.

Muzeju nakti laukumā pie Rīgas pils pulksten 19 atklās Nacionālo bruņoto spēku orķestris, bet vakara gaitā pils apmeklētājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs arī Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, sieviešu koris "Ausma" un koklētāju ansamblis "Austriņa".

Gaidīsim ciemos Rīgas pilī Muzeju naktī un atgādinām, ka pie ieejas tiks veikta drošības pārbaude. Lūdzam neņemt līdzi liela izmēra somas, pārtikas produktus, dzīvniekus un metāla priekšmetus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI