DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ministrs K. Gerhards un Baltkrievijas dabas resursu un vides aizsardzības ministrs pārrunā ar vides problēmām saistītus jautājumus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 20. aprīlī Minskā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards tikās ar Baltkrievijas dabas resursu un vides aizsardzības ministru Andreju Kovhuto.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par kopīgiem projektiem un pieredzes apmaiņu ūdens resursu un plūdu pārvaldības jomā, kā arī pārrobežu sadarbību pierobežā esošo aizsargājamo dabas teritoriju apsaimniekošanā.

Abu valstu ministri arī pārrunāja jautājumus saistībā ar Ostravecas atomelektrostacijas būvniecību un drošības standartu ievērošanu. Ministrs K. Gerhards uzsvēra, ka īpaša uzmanība būtu jāpievērš drošības apsvērumiem, ņemot vērā ietekmes uz vidi novērtējuma rezultātus, drošības standartus un attīstību kodoldrošības jomā.

Latvija augsti vērtē Baltkrievijas gatavību sadarboties ar Latviju informācijas apmaiņā un sadarbībā kodoldrošības un radiācijas drošības jomā. Plānots, ka šie jautājumi tiks pārrunāti arī augsta līmeņa sanāksmē Espo konvencijas dalībvalstu tikšanās laikā, kas notiks 2017. gada jūnijā Minskā.

Savukārt Baltkrievijas puse informēja par vairākiem drīzumā plānotajiem starptautiskas nozīmes pasākumiem Baltkrievijā, kas veltīti investīcijām zaļajā ražošanā un dabas resursu efektīvākā izmantošanā.

Oskars Vizbulis
Ministra padomnieks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI