DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2017
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
3
3

Zvērināti advokāti aicina pieteikties bezmaksas konsultācijām

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 13. līdz 17. martam vairāk nekā 150 zvērināti advokāti Advokatūras dienās iedzīvotājiem sniegs bezmaksas juridiskās konsultācijas visā Latvijā, šogad īpaši veltot uzmanību bērnu interešu aizstāvībai. Latvijas Zvērinātu advokātu padome mājaslapā www.advokatura.lv ir publiskojusi sarakstu ar Advokatūras dienu konsultāciju sniedzējiem un aicina iedzīvotājus pieteikties jau tagad.

"Septiņu gadu laikā bezmaksas konsultācijas cilvēki visvairāk ir izmantojuši ģimenes problēmu risināšanai. Īpaši sasāpējuši ir ar bērnu aprūpi saistītie jautājumi, kas kļūst arvien sarežģītāki. Nereti aizbildnības, uzturlīdzekļu jeb alimentu un saskarsmes tiesību jautājumi vecākiem jārisina starptautiskā līmenī, piemēram, nepilngadīga bērna aizvešana uz dzīvi ārvalstīs vai bērna aizgādības tiesības šķiroties ar citas valsts pilsoni. Tāpēc šī gada konsultāciju vadmotīvs ir "Bērnu tiesības", lai iedrošinātu vecākus būt informētiem un vēl aktīvāk gādāt par savu bērnu interesēm," piedalīties aicina zvērināta advokāte Tatjana Rancāne.

"Advokatūras dienu mērķis ir iedrošināt cilvēkus spert pirmo soli sāpīgu jautājumu risināšanā, jo nereti pat vienkāršas lietas iedzīvotāji ar atrunām "nav steidzami" un "pašlaik nav naudas" mēdz atlikt, līdz tās pārtop nopietnās problēmās. Bezmaksas konsultācija palīdz iezīmēt turpmāko rīcības ceļu, ko pērn vien izmantoja teju trīs tūkstoši. Arī šogad Advokatūras dienas norisināsies visā Latvijā, un es, piemēram, pateicoties pašvaldības iniciatīvai, ar vēl trīs zvērinātajiem advokātiem konsultācijas sniegsim Ķekavā un Baložos," stāsta zvērināta advokāte Dana Rone.

Šogad bezmaksas konsultācijas sniegs vairāk nekā 150 zvērināti advokāti un viņu palīgi. Visvairāk zvērinātu advokātu būs Rīgā, kā arī bezmaksas konsultācijas būs nodrošinātas vairāk nekā 20 pilsētās, tostarp Bauskā, Alūksnē, Valmierā, Rēzeknē, Balvos, Saldū, Liepājā, Jūrmalā un citviet. Iedzīvotāji var vērsties ne tikai ģimenes un bērnu tiesību, bet arī mantojumu, parādsaistību, nekustamo īpašumu, darba tiesisko attiecību, administratīvo tiesību, krimināltiesību un citos jautājumos, atbilstoši advokāta specializācijas jomai. Bezmaksas konsultācijām īpaši aicināti pieteikties tie iedzīvotāji, kam līdz šim nav bijusi iespēja saņemt advokātu juridisko palīdzību samaksas vai citu ierobežojumu dēļ.

Kā pieteikties Advokatūras dienu konsultācijai?

  • Mājaslapas www.advokatura.lv sadaļā "Bezmaksas juridiskā palīdzība – 13. līdz 17. marts" ir pieejams saraksts ar to zvērināto advokātu kontaktinformāciju, kuri Advokatūras dienās sniedz bezmaksas juridiskās konsultācijas.
  • Interesents ar izvēlēto zvērināto advokātu sazinās individuāli, lai vienotos par konsultācijas laiku un tiesību jomu, kurā nepieciešams padoms. Iespējams, vienkāršākos jautājumos pietiek ar telefonsarunu.
  • Ņemot vērā ierobežoto konsultāciju laiku, advokāti iedzīvotājus aicina pieteikties laikus. Gadījumā, ja nevar ierasties, lūdz atteikt konsultācijas rezervāciju, lai šo iespēju varētu izmantot kāds cits.
  • Tehnisku jautājumu gadījumā šo Advokatūras dienu laikā plkst. 09.00 - 18.00 ir pieejams informatīvais tālrunis 26856642 (lūgums ņemt vērā, ar šī tālruņa starpniecību advokātu konsultācijas netiek sniegtas, bet gan nodrošināts informatīvs atbalsts un fiksēti ziņojumi, ja kādā reģionā bezmaksas konsultāciju iespējas vairs nav pieejamas).

Advokatūras dienas Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija 2010. gadā iedibināja ar mērķi popularizēt zvērināta advokāta profesijas misiju – darboties sabiedrības interesēs, sniedzot tai praktisku palīdzību pēc labākās sirdsapziņas likumiem.

Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija ir neatkarīga Latvijas zvērinātu advokātu profesionāla korporācija, kas apvieno visus Latvijā praktizējošos zvērinātus advokātus. Tā ir viena no senākajām profesionālajām organizācijām Latvijā. Kolēģija šogad atzīmē 96. darbības gadu, kopš brīža, kad 1921. gada 19. martā pirmo reizi tika sasaukta zvērinātu advokātu kopsapulce, kurā ievēlēja Latvijas Zvērinātu advokātu padomi un tās priekšsēdētāju Gustavu Zemgalu – vēlāko valsts prezidentu. Arī prezidenti Jānis Čakste un Alberts Kviesis ir bijuši zvērināti advokāti. Advokatūra ir tiesiskas valsts justīcijas neatņemama sastāvdaļa. Uzziņai: www.advokatura.lv.

Elīna Kalniņa
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas
Komunikācijas konsultante

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI