SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
15. janvārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Izglītība

Bulduru dārzkopības vidusskola pāriet LLU pakļautībā

Stājas spēkā 15.01.2017.
Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šī gada visas SIA "Bulduru dārzkopības vidusskola" kapitāldaļas pieder Latvijas Lauksaimniecības universitātei un tiks nodrošināta dārzkopības profesionālās izglītības programmu īstenošana.

FOTO: Gatis Diedziņš/ LETA

Šodien stājas spēkā likums "Par sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Bulduru Dārzkopības vidusskola", kas nosaka – sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Bulduru Dārzkopības vidusskola" ir atvasinātas publiskas personas kapitālsabiedrība, kurā visas kapitāla daļas pieder Latvijas Lauksaimniecības universitātei, un izglītības iestāde, kura nodrošina izglītības programmu īstenošanu.

Iepriekš Bulduru dārzkopības vidusskola bija Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā.

Likuma "Par sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Bulduru Dārzkopības vidusskola" mērķis ir nodrošināt sabiedrības ar ierobežotu atbildību (SIA) "Bulduru Dārzkopības vidusskola" – izglītības iestādes, kuras uzdevums ir nodrošināt dārzkopības profesionālās izglītības programmu īstenošanu Latvijā, – turpmāku darbību un finansēšanu. Skolas darbības pamatmērķis ir izglītības programmu īstenošana, pilnveidojot un uzturot materiālo, metodisko un organizatorisko bāzi, radot iespējas izglītojamiem pēc pamatizglītības vai vidējās izglītības ieguves apgūt profesionālās izglītības programmas.

Valsts nodrošina Bulduru Dārzkopības vidusskolas īstenoto profesionālās izglītības programmu finansēšanu atbilstoši valsts pasūtījumam un Ministru kabineta noteikumiem par profesionālās izglītības programmu īstenošanas izmaksu minimumu uz vienu izglītojamo.

SIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola" piederošie pamatkapitālā esošie nekustamie īpašumi, kuri minēti šā likuma pielikumā, izmantojami šīs izglītības iestādes vajadzībām, kā arī lai gūtu ienākumus mācību procesa nodrošināšanai šajā izglītības iestādē. Tos drīkst atsavināt ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes senāta lēmumu, to saskaņojot ar Ministru kabinetu. Atsavināšanas ceļā iegūtos finanšu līdzekļus drīkst izmantot tikai sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Bulduru Dārzkopības vidusskola" infrastruktūras attīstībai.

Vienlaikus ar likuma spēkā stāšanos tiek atzīts par spēku zaudējušu likums "Par valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Bulduru dārzkopības vidusskola", tās kapitāla daļām un nekustamajiem īpašumiem", kuru Saeima pieņēma 2005.gada 20.oktobrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI