DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Tiekoties ar M. Barnjē, Ministru prezidents uzsver Latvijas valstspiederīgo intereses Lielbritānijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Lai apspriestu jautājumus, kas saistīti ar Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) un ES interesēm šajā procesā, Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 11.janvārī, Rīgā tikās ar Eiropas Komisijas sarunu vadītāju Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES jeb Brexit jautājumos Mišelu Barnjē (Michel Barnier).

Tikšanās laikā M. Kučinskis norādīja, ka Latvija augstu vērtē līdzšinējo ES vienotību attiecīgā uz Apvienotās Karalistes. Tika uzsvērts, ka būtiski saglabāt principus, par kuriem ES valstu un valdību vadītāji ir vienojušies, kā arī ir jārespektē institūciju loma sarunās, kā to nosaka ES pamatlīgumi.

"Jebkurai iespējamajai vienošanās ar Apvienoto Karalisti jābūt balstītai uz līdzsvaru starp pienākumiem un tiesībām. Pieeja vienotajam tirgum nozīmē visu četru kustību brīvību – personu, preču, pakalpojumu un kapitāla – respektēšanu," sacīja M. Kučinskis.

Ministru prezidents pauda, ka Latvija vēlas veidot ciešu nākotnes ES un Apvienotās Karalistes attiecību modeli, balstītu uz visu iesaistīto pušu tiesību un pienākumu līdzsvaru, vienlaikus uzsverot, ka mums svarīgās jomas ir Latvijas valstspiederīgo turpmākais statuss Apvienotajā Karalistē, ekonomika, ārlietu, drošības un aizsardzības sadarbība.

"Latvijai ir būtisks jautājums par Apvienotās Karalistes rezidējošo Latvijas valstspiederīgo tiesisko paļāvību, proti, lai to valstspiederīgo statuss, kuri jau atrodas un dzīvo Lielbritānijā nemainītos, lai saglabātos uzkrātās sociālās drošības tiesības un tiesības uz veselības aprūpi," tā M. Kučinskis.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI