DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Stažieru programma devusi iespēju 13 jauniešiem atgriezties Latvijā un strādāt valsts pārvaldē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Cik svarīgi Latvijas valsts pārvaldē piesaistīt ārvalstīs izglītību ieguvušos Latvijas jauniešus? Kā to izdarīt visefektīvāk? Kā viņus noturēt valsts pārvaldē? Par šiem un citiem jautājumiem ceturtdien, 15. decembrī, diskutēs šā gada stažieru programmas “Darbs valsts pārvaldē” dalībnieki. Tie ir jaunieši, kas Valsts kancelejas īstenotajā programmā no ārvalstīm atgriezās dzimtenē, lai strādātu valsts pārvaldē.

Noslēguma pasākumā jaunieši izvērtēs programmā gūto pieredzi, secinājumus un pārrunās savus nākotnes plānus. Programmas dalībnieki prezentēs savas idejas jauniešu piesaistīšanai darbam valsts pārvaldē un diskutēs par tām ar savu iestāžu un Valsts kancelejas pārstāvjiem.

MEDIJU IESPĒJAS

Foto/video/komentāri pirms un pēc noslēguma pasākuma (no 13.30 līdz 14.00 un pēc 16.00) - iespēja runāt ar programmas dalībniekiem, viņu iestāžu un Valsts kancelejas pārstāvjiem par programmas norisi (Valsts kancelejas bibliotēka, 4. stāvs).

14.00 - kopīgs foto

2016. gadā programmā piedalījās 7 dalībnieki, kuri pēc studijām ārvalstīs atgriezās Latvijā un stažējās Ekonomikas ministrijā, Konkurences padomē, Patentu valdē, Valsts administrācijas skolā, Sabiedrības integrācijas fondā, Latvijas Institūtā un Izglītības un zinātnes ministrijā. Sabiedrības integrāfijas fonda stažiere programmā piedalījās bez atlīdzības.

Stažieru programma "Darbs valsts pārvaldē" aizvadītajos divos gados devusi iespēju ārvalstu augstāko izglītības iestāžu absolventiem - Latvijas jauniešiem - atgriezties Latvijā un dot ieguldījumu valsts pārvaldes attīstībā un modernizācijā.  Kopumā darbam valsts pārvaldē 2015. gadā un 2016. gadā ar programmas palīdzību piesaistīti 13 jaunieši.

Stažieru programmas "Darbs valsts pārvaldē" 2016 dalībnieki:

  • Māris Doniks - studējis Mančestras Universitātē Lielbritānijā, iegūstot bakalaura grādu vadībzinībās ar specializāciju uzņēmējdarbībā, inovācijās un ilgtermiņa attīstībā. Programmas laikā Māris stažējās Ekonomikas ministrijas Energoefektivitātes nodaļā.
  • Vita Maļecka - maģistra grādu starptautiskajās biznesa tiesībās ieguvusi Gentes Universitātē Beļģijā. Stažējās Konkurences padomes 2. analītiskā departamentā;
  • Līva Caune - ieguvusi bakalaura grādu Komunikācijas un mediju studijās Londonas Universitātes koledžā. Stažējās Patentu valdes Patentu tehniskās bibliotēkas Informācijas resursu nodaļā;
  • Jekaterīna Romaņenko - Lilles Universitātē Francijā studējusi starpkultūru attiecības un kultūras projektu menedžmentu un attīstību, iegūstot maģistra grādu un arī izcilas franču valodas zināšanas. Programmas laikā strādāja Valsts administrācijas skolā par starptautiskās sadarbības koordinatori;
  • Agnese Lāce - Amsterdamas Universitātē Nīderlandē un Koc Universitātē Turcijā doktorantūras līmenī turpina specializēties migrācijas un integrācijas jautājumos. Agnese stažējās Sabiedrības integrācijas fondā kā Projektu nodaļas eksperte migrācijas un dažādības jautājumos;
  • Ieva Ozoliņa - Lionas Limjēras 2. Universitātes absolvente, ieguvusi maģistra grādu Kultūras attīstībā un projektu vadībā. Programmas laikā bija sabiedrisko attiecību projektu koordinatore Latvijas Institūtā;
  • Reinis Ūdris - Osakas Universitātē Japānā ieguvis doktora grādu socioloģijā. Viņš stažējās Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamentā.

Stažieru programma "Darbs valsts pārvaldē" norisinājās atbilstoši Remigrācijas atbalsta pasākumu plānam (2013.-2016.). Programma piedāvāja iespēju ārvalstu augstākās izglītības iestāžu absolventiem - Latvijas jauniešiem - atgriezties Latvijā un strādāt valsts pārvaldē.

Lita Juberte-Krūmiņa
Ministru kabineta preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI