DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ministrs un komandieris kopā ar karavīriem un zemessargiem talkos Nāves salā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
25.aprīlī vairāk ne kā 1700 karavīru un zemessargu kopā ar ģimenēm piedalīsies Lielajā talkā, lai sakoptu kritušo karavīru piemiņas vietas un atdusas vietas, kultūrvēsturiskos objektus un citas Lielai talkai reģistrētās vietas.

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, karavīri, zemessargi un jaunsargi jau tradicionāli talkos Nāves salā, turpinot labiekārtot atviešu strēlnieku piemiņas vietu .

Nāves salā Pirmā pasaules kara laikā 1915.gada rudenī, Krievijas karaspēkam atkāpjoties no Kurzemes un Zemgales, atsevišķas karaspēka daļas palika Daugavas kreisajā krastā pussalas attekā. 3.Kurzemes un 2.Rīgas latviešu strēlnieku bataljons aizstāvot pussalu, zaudēja 167 karavīrus, tāpēc strēlnieki šo vietu nosauca par Nāves salu.

Lielās talkas tradīcija aizsākās pirms septiņiem gadiem par godu Latvijas valsts 90.dzimšanas dienai. 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai!

Talkotāju pārcelšana uz Nāves salu sāksies no 09:30, talkas sākums plkst.11:00. Lai nodrošinātu mediju pārstāvju pārcelšanu uz Nāves salu, lūdzam pieteikt savu dalību līdz 24.aprīļa plkst.17:00 rakstot uz e-pastu prese@mod.gov.lv

Daina Ozoliņa
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI