DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2013
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitātes studenti aicina atbalstīt drošas riteņbraukšanas līdzekļu ieviešanu tirgū

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Velosargs NikeWatch

FOTO: LU

Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes (LU EVF) Biznesa inkubatora (BI) studentu komanda izstrādā inovatīvu velosipēdu aizsardzības līdzekli VeloSargs (BikeWatch) un aicina sabiedrību radošā veidā ar CrowdFunding metodēm atbalstīt šī produkta nokļūšanu pārdošanā. Biznesa idejas pamatā ir izstrādāt metāla korpusā, ūdensdrošu velosipēda signalizācijas un pakaļējā luktura apvienojumu.

VeloSargs ir jauna tipa velosipēda signalizācija. Tā ir piestiprināma pie stieņa zem sēdekļa un nāk komplektācijā ar drošības trosi un aizmugurējo LED gaismu. Signalizācija tika radīta, lai ne tikai nodrošinātu līdzvērtīgu drošības līmeni kāds ir smagajām ķēdēm, bet arī, lai to būtu viegli lietot un tā kalpotu kā moderns velosipēda dizaina elements.

Projekta autori ir izvēlējušies neierastu, bet ar vien lielāku popularitāti gūstošu, finansēšanas veidu – CrowdFunding. Lielākā starptautiskā CrowdFunding platforma Eiropā IndieGoGo.com darbojas kopš 2008. gada, un šajā laikā ir iesniegti vairāk nekā 100 000 kampaņu tādās kategorijās kā mūzika, labdarība, tehnoloģijas, mazais bizness, filmas u.c.

Darbības princips ir vienkāršs, uz platformas tiek izvietots projekts, kurā autori ar tekstiem, video un bildēm apraksta, ko viņi ir izdarījuši vai ko plāno izdarīt, kā arī to, kam un cik daudz ir nepieciešams finansējums, lai savu ideju realizētu. Pēc tam viņi piedāvā pret ziedojumu iepriekš pasūtīt sava projekta rezultātu, kas tiks realizēts, ja izdosies savākt finansējumu. Bet ir viens āķis, ja neizdodas savākt finansējumu pilnā apmērā visa saziedotā nauda tiek atgriezta ziedotājiem. Ziedot ir iespējams caur PayPal vai vienkārši ar jebkuru kredītkarti.

Arī VeloSargs komanda ir uzsākusi 45 dienas ilgu kampaņu IndieGoGo portālā ar mērķi savākt 56 000 dolārus, lai nosegtu sākotnējās ražošanas un uzņēmuma uzturēšanas izmaksas. Ar kampaņu var iepazīties šeit: http://igg.me/at/bikewatch/x/2484832 kā arī VeloSargs mājas lapā – http://velosargs.lv

VeloSargs komandu veido – Kristiāns Līčs, Kaspars Škerbas un Gatis Mencendorfs. Puiši ir iestājušies Latvijas Universitātes Biznesa inkubatorā ar kuru sadarbībā tad arī ir tapis šis projekts, kā arī šo ceturtdien cīnīsies LTV1 televīzijas spēles "Firmas Noslēpums" finālā par 10 000 latiem. 

LU EVF Biznesa inkubators tika atklāts 2012. gada oktobrī. Inkubators palīdz Latvijas Universitātes studentiem uzsākt un attīstīt biznesu un veicina uzņēmējdarbības kultūru. 

Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte dibināta 1919.gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Pašlaik 134 akreditētās studiju programmās Latvijas Universitātē mācās vairāk nekā 16 000 studentu. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Universitātes Preses centrs
Tālr.: 67034329; e-pasts: info@lu.lv

Papildu informācija:
Kristiāns Līcis, Velosargs vadītājs
Tālr.: 28393663, e-pasts: kristianslicis@gmail.com

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI