DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2011
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Izstrādāta ceturtā bezmaksas grāmatvedības programma mikrouzņēmējiem

Publicēts pirms 13 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ekonomikas ministrija sadarbībā ar SIA „VGP” izveidojusi vēl vienu bezmaksas grāmatvedības datorprogrammu mikrouzņēmējiem – mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem, kas lieto vienkāršā ieraksta uzskaiti. Vienkāršā ieraksta grāmatvedības datorprogrammā „vadipats.lv” iekļauti sistemātiskie reģistri atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Ar programmas palīdzību mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs, kas lieto vienkāršā ieraksta uzskaiti pats varēs veikt tiešsaistes uzskaiti, kontrolēt uzņēmuma darbību, veikt naudas, ieņēmumu un izdevumu uzskaiti.

SIA "VGP" valdes loceklis Kārlis Urbāns: ""Vadipats.lv" šobrīd ir viens no Latvijā populārākajiem un pieejamākajiem uzskaites risinājumiem visiem saimnieciskā darba veicējiem, kas lieto vienkāršā ieraksta uzskaiti. Portāla-sistēmas priekšrocības nepilnu desmit mēnešu laikā ir novērtējuši jau vairāk kā 25 000 apmeklētāju, vairāk kā 1 500 reģistrētu lietotāju, kā arī Latvijā atzīti mikrouzņēmējdarbības eksperti un grāmatveži. Tieši tāpēc "vadipats.lv" komanda ir gandarīta kopā ar Ekonomikas ministriju piedāvāt šobrīd Latvijā vienīgo tiešsaistes, visām normatīvo aktu prasībām atbilstošu, uzskaites risinājumu mikoruzņēmējiem, kas lieto vienkāršā ieraksta uzskaiti."

Programma ļauj uzņēmējiem veikt saimnieciskā darbības finanšu uzskaiti vienkāršā ieraksta sistēmā, kurā iekļauti sistemātiskie reģistri atbilstoši normatīvo aktu prasībām un kuri nodrošina saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnāla sagatavošanu, iespēju no bezmaksas grāmatvedības datorprogrammā reģistrētās informācijas sastādīt mikrouzņēmuma nodokļa ceturkšņa deklarācijas, kā arī, ja komersants ir ar PVN apliekamā persona, sagatavot deklarācijas par PVN.

Programma nodrošina sagatavotās mikrouzņēmumu nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas iespēju augšupielādēt Valsts ieņēmumu dienesta EDS sistēmā.

Programma ir lietojama tiešsaistes režīmā bez maksas izstrādātāja mājas lapā www.vadipats.lv. Papildus informācijai iesakām sazināties ar Kārli Urbānu, SIA "VGP" valdes locekli, pa tālruni 29838302.

Kā zināms, bezmaksas grāmatvedības datorprogrammu izstrāde bija viens no Mikrouzņēmumu atbalsta programmā iekļautajiem uzdevumiem. 2010.gada nogalē tika izstrādāta pirmā bezmaksas grāmatvedības programma mikrouzņēmumiem SIA "HansaWorld Latvia"; 2011.gadā –SIA "Andi M" datorprogramma "1C:Mikrouzņēmums 8", un SIA "TILDE" programma "Tildes Jumis Mini". Informācija par visām programmām apkopota arī Ekonomikas ministrijas mājas lapā.

Bezmaksas grāmatvedības datorprogramma mikrouzņēmējam ir pieejama pie šādiem nosacījumiem:

  • apgrozījums kalendārā gadā nepārsniedz 70 000 latu;

  • darbinieka ienākumi no mikrouzņēmuma nepārsniedz 500 latu;

  • darbinieka ienākuma aprēķins nepārsniedz maksimāli pieļaujamo 5 darbinieku skaitu;

  • sistēmai ir viens lietotājs;

  • sistēmas lietotājam ir viena firma.

Evita Urpena
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
67013193

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI