Piektdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Aicinām pieteikties konkursam „Eiropas Gada pašvaldība 2013”

Latvijas Pašvaldību savienība
01.03.2013

1.martā, Latvijas Pašvaldību savienība ar Kultūras ministrijas, Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā akceptu izsludina pieteikšanos pašvaldībām konkursā „Eiropas Gada pašvaldība 2013”.

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +1 -0

Konkursā šogad noteiks gan Eiropas Gada pašvaldības, gan laureātus četrās nominācijās – "Pašvaldība kultūrai", "Pašvaldība integrācijai un iekļaušanai", "Pašvaldība veselībai" un "Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai". Šis konkurss sasaistīts ar Eiropas Pilsoņa gadu, un tā mērķis ir veicināt pašvaldību atbalstu iedzīvotāju integrācijai, kultūrai, veselīga dzīvesveida popularizēšanai, kā arī Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai un sabiedrības iesaistei starptautiskā sadarbībā. Tāpat arī otrās kārtas vērtēšanas laikā pašvaldībās tiks meklēti Eiropas Gada cilvēki, kuri daudz darba ieguldījuši gan kultūras, gan veselīga dzīvesveida, gan iedzīvotāju integrācijas jomā.

LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis: "Pēc iepriekšējā gada pieredzes varam teikt, ka piedalīšanās šajā konkursā sniedz lielisku iespēju pašvaldībām paskatīties uz izdarītajiem darbiem un labajām lietām savā novadā un pilsētā, kā arī saprast, kas vēl jāizdara. Aicinām pašvaldības aktīvi pieteikties, jo patiesi katrā pašvaldībā notiek labas lietas, par kurām ir jāizstāsta visiem, lai kopā visā Latvijā vairotu labos stāstus un pieredzi, ar kuru mēs varam lepoties."

Konkurss noritēs divās kārtās. Pirmā kārta tiek organizēta sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģionu, Zemgales plānošanas reģionu, Rīgas plānošanas reģionu, Latgales plānošanas reģionu un Vidzemes plānošanas reģionu. Pirmajai kārtai pašvaldībām jāpiesakās līdz šī gada 15.maijam. Pašvaldības aizpilda un iesniedz pieteikumu, kurā ir informācija par aktivitātēm. Katrā plānošanas reģionā tiks izveidota vērtēšanas komisija, kas vērtēs pašvaldību pēc iesniegtās pieteikuma anketas un citiem kritērijiem. Trīs labākās pašvaldības no katra reģiona tiks izvirzītas otrajai kārtai valsts mēroga konkursā. Kopā tiks izvirzītas 15 pašvaldības, kas sacentīsies otrajā kārtā, līdz 18.oktobrī svinīgā apbalvošanas ceremonijā tiks apbalvoti visi uzvarētāji.

Konkursā aicinātas piedalīties visas pilsētu un novadu pašvaldības, izņemot iepriekšējā gada uzvarētājas – Ventspils pilsētu un Gulbenes novadu.

Turpinot labās tradīcijas, kuras LPS aizsāka rīkojot konkursu "Sakoptākais Latvijas pagasts", šogad otro reizi apbalvos Eiropas gada pašvaldību. Katru gadu šī konkursa tēma mainīsies atbilstoši Eiropas Gada tēmai. Iepriekšējais gads bija veltīts aktīvai un

veselīgai novecošanai, un paaudžu sadarbībai. 2013.gads pasludināts par Eiropas Pilsoņa gadu.

Konkursa ģenerālsponsors ir Swedbank AS. Konkursa sadarbības partneris ir Latvenergo koncerns. Konkursu atbalsta SIA Lattelecom, VAS Latvijas Dzelzceļš, AS "Grindeks", Taipejas misija Latvijā, AS "Valters un Rapa", AS "Latvijas Valsts meži".

Konkursa informatīvie atbalstītāji ir "Latvijas Avīze", Latvijas Televīzija, Latvijas Radio 1 un žurnāls "Logs".

Vairāk informācijas atradīsiet LPS mājaslapā www.lps.lv.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Mutjanko,
Latvijas Pašvaldību savienības (LPS)
padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos
Tālrunis: 67221102
ilze.mutjanko@lps.lv

Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +1

Ieteikt:  +1

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI