viss arhīvs

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Izstrādāta ceturtā bezmaksas grāmatvedības programma mikrouzņēmējiem

26.05.2011
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Ekonomikas ministrija sadarbībā ar SIA „VGP” izveidojusi vēl vienu bezmaksas grāmatvedības datorprogrammu mikrouzņēmējiem – mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem, kas lieto vienkāršā ieraksta uzskaiti. Vienkāršā ieraksta grāmatvedības datorprogrammā „vadipats.lv” iekļauti sistemātiskie reģistri atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Ar programmas palīdzību mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs, kas lieto vienkāršā ieraksta uzskaiti pats varēs veikt tiešsaistes uzskaiti, kontrolēt uzņēmuma darbību, veikt naudas, ieņēmumu un izdevumu uzskaiti.

SIA "VGP" valdes loceklis Kārlis Urbāns: ""Vadipats.lv" šobrīd ir viens no Latvijā populārākajiem un pieejamākajiem uzskaites risinājumiem visiem saimnieciskā darba veicējiem, kas lieto vienkāršā ieraksta uzskaiti. Portāla-sistēmas priekšrocības nepilnu desmit mēnešu laikā ir novērtējuši jau vairāk kā 25 000 apmeklētāju, vairāk kā 1 500 reģistrētu lietotāju, kā arī Latvijā atzīti mikrouzņēmējdarbības eksperti un grāmatveži. Tieši tāpēc "vadipats.lv" komanda ir gandarīta kopā ar Ekonomikas ministriju piedāvāt šobrīd Latvijā vienīgo tiešsaistes, visām normatīvo aktu prasībām atbilstošu, uzskaites risinājumu mikoruzņēmējiem, kas lieto vienkāršā ieraksta uzskaiti."

Programma ļauj uzņēmējiem veikt saimnieciskā darbības finanšu uzskaiti vienkāršā ieraksta sistēmā, kurā iekļauti sistemātiskie reģistri atbilstoši normatīvo aktu prasībām un kuri nodrošina saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnāla sagatavošanu, iespēju no bezmaksas grāmatvedības datorprogrammā reģistrētās informācijas sastādīt mikrouzņēmuma nodokļa ceturkšņa deklarācijas, kā arī, ja komersants ir ar PVN apliekamā persona, sagatavot deklarācijas par PVN.

Programma nodrošina sagatavotās mikrouzņēmumu nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas iespēju augšupielādēt Valsts ieņēmumu dienesta EDS sistēmā.

Programma ir lietojama tiešsaistes režīmā bez maksas izstrādātāja mājas lapā www.vadipats.lv. Papildus informācijai iesakām sazināties ar Kārli Urbānu, SIA "VGP" valdes locekli, pa tālruni 29838302.

Kā zināms, bezmaksas grāmatvedības datorprogrammu izstrāde bija viens no Mikrouzņēmumu atbalsta programmā iekļautajiem uzdevumiem. 2010.gada nogalē tika izstrādāta pirmā bezmaksas grāmatvedības programma mikrouzņēmumiem SIA "HansaWorld Latvia"; 2011.gadā –SIA "Andi M" datorprogramma "1C:Mikrouzņēmums 8", un SIA "TILDE" programma "Tildes Jumis Mini". Informācija par visām programmām apkopota arī Ekonomikas ministrijas mājas lapā.

Bezmaksas grāmatvedības datorprogramma mikrouzņēmējam ir pieejama pie šādiem nosacījumiem:

• apgrozījums kalendārā gadā nepārsniedz 70 000 latu;

• darbinieka ienākumi no mikrouzņēmuma nepārsniedz 500 latu;

• darbinieka ienākuma aprēķins nepārsniedz maksimāli pieļaujamo 5 darbinieku skaitu;

• sistēmai ir viens lietotājs;

• sistēmas lietotājam ir viena firma.

Evita Urpena
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI