NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
Laura Studente
LV portālam
08. aprīlī, 2014
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Izglītība
3
3

Izglītības un zinātnes ministrijā atklāts daudzfunkcionāls klientu centrs

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centru atklāja Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (no kreisās) un Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Sanda Liepiņa.

FOTO: Aiga Dambe, LV portāls

Vakar Izglītības un zinātnes ministrija savā ēkā atklāja daudzfunkcionālu klientu centru. Tā mērķis ir sniegt atbalstu – gan informatīvu, gan konsultāciju veidā. Informācijas centrā gaidīts būs ikviens – ne tikai izglītības darbinieks, bet arī jebkurš cits interesents.

Pirmdien, 7.aprīlī, izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei svinīgi pārgriežot zaļo lentu, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ēkā notika daudzfunkcionālā informācijas centra atklāšana. Centrs atradīsies un ikvienam interesentam būs pieejams IZM ēkas pirmajā stāvā.

Centrs paredzēts ikvienam interesentam

Kā norādīts ministrijas izplatītajā informācijā, centrs izveidots, lai nodrošinātu maksimāli ērtu ministrijas un tās padotības iestāžu pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem un uzlabotu informācijas apmaiņas iespējas. Tādējādi tiks arī mazināts administratīvais slogs, jo centra apmeklētājiem būs iespēja saņemt plašu informāciju un konsultācijas vienuviet. Informācijas  centrā ikvienam būs iespēja gūt atbildes uz sev neskaidrajiem jautājumiem IZM un padotības iestāžu pārraudzībā esošajās jomās. Savā ziņā šī centra funkcijas var salīdzināt ar "vienas pieturas aģentūras" principu.

"Mēdz teikt, ka sapņi piepildās! Gandrīz pirms desmit gadiem mums bija doma, ka ministrijā telpu, kurā tolaik atradās daudzu svarīgu materiālu krātuve, mēs varētu veidot publiski pieejamu," par šīs idejas iedīgli centra atklāšanas pasākumā stāstīja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

"Izglītības ministrijai ir jābūt atvērtai. Ne tikai skolotājiem, bet arī skolēniem un vecākiem. Tā kā izglītības jautājumi skar ikvienu, tad ikvienam ir jādod iespēja iepazīties ar lietu patieso dabu. Tieši tādēļ šajā dienā durvis ver moderns, daudzfunkcionāls un pārdomāts informācijas centrs. Mēs darīsim visu, lai šis centrs tiešām būtu pieejams. Lai ikviens, kas iet garām šai vēsturiskajai Vecrīgas mājai, arī ienāktu šajā centrā un uzdotu jautājumu, kas viņu interesē. Mēs nodrošināsim atbildi. Šis centrs tik tiešām ļaus īstenot mūsu pārliecību – izglītība visiem, izglītība mūža garumā – un dos iespēju ne tikai iegūt informāciju, bet arī izteikt savu viedokli," savā uzrunā norādīja I.Druviete.

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Sanda Liepiņa LV portālam skaidroja, ka centra iecere radusies, ministrijai domājot, kādā veidā ministriju un tās padotības iestādes padarīt atvērtākas sabiedrībai. Ideja par to, ka ministrijas pirmajā stāvā vajadzētu veidot mūsdienīgu, klientiem draudzīgu vidi jeb daudzfunkcionālu informācijas centru skaidri noformulēta pirms gada – 2013.gada sākumā.

Kā norādīts ministrijas izplatītajā informācijā, centra telpu dizains izvēlēts sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentiem. Tika rīkots speciāls konkurss, un tajā par centram atbilstošāko ministrija atzina LMA Dizaina nodaļas studenta Ēvalda Vanaga piedāvāto interjera koncepcijas projektu "Pieturzīmes". Pats dizaina autors Ē.Vanags par savu projektu norādījis: "Informācijas centra koncepcijas pamatā ir pieturzīmes, jo telpa, kuru IZM piedāvā apmeklētājiem, ir teikums, kuru veido katrs apmeklētājs pats, izmantojot informācijas centra piedāvātās iespējas, atrodot savas pieturzīmes."

Trīs ministriju un to padoto iestāžu darbinieki

Klientu centrā ir paredzētas trīs darbinieku vietas, un divi no tiem būs nemainīgi. Pirmkārt, klientu jautājumiem centrā pastāvīgi būs pieejams Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis. Tā pienākums būs sniegt iedzīvotājiem un izglītības darbiniekiem konsultācijas un dažāda veida informāciju, atbildes meklējumos piesaistot arī citus speciālistus. Otra vieta ir paredzēta ministrijas padotībā esošā Valsts izglītības satura centra pārstāvim. Trešā vieta būs mainīga. Tajā būs iespējams sastapt pārstāvi no citām IZM padotībā esošajām iestādēm (tādām kā Izglītības kvalitātes valsts dienests, Valsts izglītības attīstības aģentūra u.c.).

To, kuros laikos būs pieejams katras iestādes pārstāvis, savlaicīgi paziņos ministrija. Tāpat centra apmeklētāju lietošanai un ērtībām būs pieejami trīs datori un bagātīga uzziņu informācija dažādu bukletu un grāmatu veidā, kas detalizēti atspoguļo gan ministrijas pakļautībā esošo iestāžu kompetenci un darbības sfēru, gan to piedāvātos pakalpojumus un citu ar izglītības nozari saistītu informāciju.
Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI