E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5296
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādniekam ir jāzina gan savas tiesības, gan pienākumi

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. septembrī, 2014
Gunta

Labdien!! Mana pensija ir 220 eur. Pensijai ieskaitoties kontā, nezināšanas pēc, šī te summa bankas ietvaros tika apgrozīta tā, kad konta apgrozījums ir lielāks nekā 320 eur un līdz ar to ZTI visu manu pensiju ir aizskaitījis projām, atstājot mani absolūti bez uzturlīdzekļiem. ZTI, protams, neņem vērā, ka citi ienākumi man nav bijuši, un saka, ka nav tādu tiesību šo te naudu man atskaitīt atpakaļ, bet neņem vērā, ka viņai nav tādu tiesību ieturēt visu manu pensiju, kas ir zem minimālajiem uzturlīdzekļiem.

A
atbild:
30. septembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja Jūsu kontā bija vairāk par 320 eiro, tad ieturēt parādsaistību piedziņai naudas līdzekļus atbilstošā apmērā no Jūsu konta bankai bija tiesības, saglabājot kontā CPL 594.pantā noteikto summu - 320 eiro. Banka, kā to paredz CPL 551.pants, obligātā kārtā izpilda tiesu izpildītāja iesniegto izpildrakstu. Nauda, kas no Jūsu konta tika pārskaitīta uz tiesu izpildītāja kontu Valsts kasē, pēc parādnieka rakstveida lūguma un atbilstošā situācijā var tikt atgriezta parādniekam 10 dienu laikā. Pēc šī laika nauda tiek pārskaitīta kreditoram un atgriezt to nav iespējams. 

Jāatceras, ka parādniekam pēc likuma pienākošās naudas summas ir izņemamas bankā klātienē vienu reizi mēnesī. Atruna par nezināšanu nekādā gadījumā nav pietiekams arguments, lai ietekmētu turpmākās rīcības. 

Vienlīdz būtu jāsaprot, ka Jūsu parādsaistības ir Jūsu atbildība un Jūsu pienākums ir tās dzēst. Neviens likums no šī pienākuma parādnieku neatbrīvo un neatbrīvos. 

 Daudz vērtīgas informācijas par parādu tēmu Jūs varat atrast, izlasot LV portāla skaidrojumu Kā notiek parāda ieturēšana no darba algas un citiem ienākumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas