E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5256
Lasīšanai: 2 minūtes

Par sociālo palīdzību Rīgā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. septembrī, 2014
Inna

Dzīvojam Rīgā. Mums ir 2 nepilngadīgi bērni, dēliņam nepilns gadiņš, meitai 4 gadiņi. Pašlaik īrējam neoficiāli dzīvokli. Vīrs strādā un pelna minimālo algu, es esmu dekrēta atvaļinājumā, pēc mēneša man beigsies tā saucamā lielā nauda par bērnu, jo dēlam paliks gadiņš, un no VSAA man maksās 171 eiro. Es ar bērniem piedeklarēti Rīgā, vīrs citā pilsētā. Vai mēs varam uz kaut ko pretendēt, uz sociālo dzīvokli? Vai uz maznodrošināto statusu?

A
atbild:
29. septembrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Sociālo palīdzību gan trūcīgie, gan maznodrošinātie var saņemt pašvaldībā, un to piešķir sociālais dienests, novērtējot ģimenes materiālo situāciju. 

Rīgas Sociālā dienesta sociālā darba speciālisti sociālos pabalstus un sociālo palīdzību piešķir, izvērtējot katra cilvēka gadījumu individuāli. Informāciju par pabalstiem un saziņas tālruņiem varat izlasīt mājaslapā šeit

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.80 „Par reģistrācijas un palīdzības sniegšanas kārtību dzīvokļa jautājumu risināšanā” nosaka kam, kādos gadījumos un kādā secībā ir paredzēta šī palīdzība. 

Informāciju par dzīvokļa jautājumiem varat atrast Mājokļu un vides departamenta mājaslapā šeit

Mājokļu un vides departamenta Juridisko konsultāciju nodaļa atrodas Brīvības ielā 49/53, 5.stāvā. Tālruņi uzziņām: 67105321; 67105683; 67012509; 67012475.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas