E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5255
Lasīšanai: 2 minūtes

Par sociāli apdrošinātā tiesībām konkrētā situācija jāuzzina VSAA

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. septembrī, 2014
Maira Legzdiņa

Darbs kaitīgos apstākļos 29 gadi. Gadu atpakaļ nelaimes gadījums darbā. Nupat piešķirta 2. invaliditātes grupa ar ieteikumu kārtot arodsaslimšanu. Pētot likumdošanu, redzu nesakritības ar teikto VSSA. Vai gala apmaksā būs tikai arodslimības procentu iznākums, vai tie ir % pie inv.pens.? Vēl jautājums, vai pienākas vienreizējais pabalsts, ko paredz noteikumi no 2006.g.1.janvāra par kaitējumu sakarā ar nelaimes gadījumu darbā?

A
atbild:
29. septembrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Neesat uzrakstījusi, kādus likumus pētījāt, lai izdarītu secinājumus par nesakritībām ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras speciālistu sacīto.

Sociālās apdrošināšanas likumi (ar daudziem pārejas noteikumiem, atsevišķu normu piemērošanu tikai noteiktiem periodiem /gadiem, izņēmumiem) ir tiešām sarežģīti, lai cilvēks pats spētu pilnībā saprast savas tiesības uz sociālās apdrošināšanas maksājumiem konkrētā situācijā. 

Ja Jums nav saprotams VSAA lēmums un ieteikums, lūdzu, dodieties vēlreiz uz konsultāciju. Ja ir šaubas, ka nezināšanas dēļ neesat nokārtojusi visas formalitātes, lai saņemtu iespējami labvēlīgāko sociālās apdrošināšanas atlīdzību savā situācijā, arī par to vēlreiz jājautā aģentūras nodaļā. VSAA ir Jūsu sociālās apdrošināšanas dati, kā arī iesniegumi – atbilstoši kuriem ir pieņemti lēmumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas