E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5245
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Bērnu pieskatīšanas centra vadītāja izglītība

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. septembrī, 2014
Līga

Labdien! Ir doma par pirmsskolas vecuma bērnu pieskatīšanas centra izveidi Rīgā. Vēlējos uzzināt, vai šāda centra vadītājam ir nepieciešama pirmsskolas pedagoga izglītība? Man ir augstākā pedagoģiskā izglītība (profesionālais bakalaurs). Jau iepriekš pateicos.

A
atbild:
29. septembrī, 2014
Laura Studente
LV portālam

Ministru kabineta noteikumu Nr.404 „Prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrēšanas kārtība” 9.punktā norādīts, ka pakalpojuma sniedzējam vai pakalpojuma sniegšanā iesaistītajai personai, kas nodarbojas ar bērnu uzraudzību, jāatbilst šādām prasībām:

  • persona nav izdarījusi Bērnu tiesību aizsardzības likuma 72.pantā minētos pārkāpumus vai noziedzīgus nodarījumus;
  • ar tiesas lēmumu personai nav pārtrauktas vai atņemtas aizgādības tiesības vai ar bāriņtiesas lēmumu persona nav atcelta no aizbildņa pienākumu pildīšanas to nekārtīgas pildīšanas dēļ vai tai nav atņemts audžuģimenes vai viesģimenes statuss, ja tā nav pildījusi attiecīgos pienākumus atbilstoši bērna interesēm;
  • personai ir apliecība par prasmēm sniegt pirmo palīdzību, ja vien persona zināšanas pirmās palīdzības sniegšanā nav apguvusi pieaugušo formālās izglītības programmas vai profesionālās pilnveides izglītības programmas ietvaros. Šī prasība neattiecas uz juridiskām personām, ja vismaz vienai no pakalpojuma sniegšanā iesaistītajām personām ir medicīniskā izglītība;
  • persona ir apguvusi profesionālās pilnveides izglītības programmu bērnu aprūpes jomā (ne mazāk kā 40 stundas klātienē, ietverot, piemēram, mācības par bērna attīstības vecumposmiem, rīcību situācijās, kas apdraud bērna drošību, mediāciju), ja tiek sniegts pilna laika pakalpojums un pakalpojuma sniegšanā iesaistītajai personai nav vidējās profesionālās pedagoģiskās vai augstākās pedagoģiskās izglītības vai nav iegūta aukles profesionālā kvalifikācija.

No minētā punkta var secināt, ka, ja ir iegūta augstākā pedogoģiskā izglītība, papildu izglītība nav jāiegūst, tomēr ir jāiegūst apliecība par prasmēm sniegt pirmo medicīnisko izglītību un vēl jāievēro virkne nosacījumu, kas norādīti MK noteikumos Nr.404.

Papildus par to, kā atvērt bērnu pieskatīšanas centru, iespējams uzzināt LV portāla skaidrojumā „Bērnu rotaļu centra izveide. Ar ko sākt?” un pievienotajās E-konsultācijās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 89 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas