E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5209
Lasīšanai: 2 minūtes

Par parādniekam ik mēnesi saglabājamo summu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2014
Elita

Labdien. Tiesu izpildītājs man atbild, ka nav vajadzīgas nekādas izziņas no VID, jo no apķīlātā konta es varot izņemt tikai 320 eiro un ne vairāk, bet manā apgādībā ir nepilngadīgs bērns. Kaut vai kontā ieskaita piem. 355 eiro, varu izņemt 320 eiro, tiesu izpildītājs pastāv uz to, ka es nezinot likumu. Bet kā ir ar apgādībā esošo bērnu?

A
atbild:
17. septembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

No 2014.gada 1.janvāra ar izmaiņām Civilprocesa likumā ir spēkā stājies pienākums tiesu izpildītājam pēc ieturējumu izdarīšanas saglabāt parādniekam noteiktu naudas līdzekļu apjomu, proti, darba samaksu un tai pielīdzinātos maksājumus minimālās mēneša darba algas apmērā, kā arī saglabājot uz katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu līdzekļus valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā.

Konkrēti runa ir par Civilprocesa likuma 594.panta pirmās daļas 3.punktu. 

Tādējādi parādniekam ik mēnesi jābūt pieejamiem 320 eiro un par katru apgādībā esošu nepilngadīgu bērnu valsts sociālā nodrošinājuma pabalstam – 64,03 eiro apmērā. Ja parādniekam apgādībā ir viens nepilngadīgs bērns, tad summa bankas kontā, kas ir jāsaglabā, ir 384,03 eiro. Protams, ja šādu summu persona vispār nopelna. 

Vienlaikus parādniekam ir jāapzinās, ka tiesības uz ik mēnesi pieejamo naudu nekādā gadījumā nav iemesls atlikt parāda atmaksu uz nezināmu laiku. Ja parādsaistības netiks kārtotas un kreditors uzskatīs par nepieciešamu, tad tiesu izpildītājs var vērst piedziņu pret parādnieka nekustamo īpašumu un kustamo mantu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas