E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5190
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Uzturdošanas pienākums ir abiem vecākiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. septembrī, 2014
Ivars

Labdien! Manā laulībā ir dzimuši divi bērni. Laulība šķirta 6 gadus atpakaļ. Pēc šķiršanās kopdzīve nav bijusi, dzīvojam dažādās valstīs. Pēc šķiršanās dēlu audzinu un rūpējos es, meitu audzina māte. Kā man rīkoties un ko Jūs man ieteiktu ar bērnu mātes uzvedību, viņa pieprasa līdzekļus meitai. Bieži zvani, pazemojumi, noniecinājumi no viņas puses vēl joprojām izskan.

A
atbild:
15. septembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Neatkarīgi no tā, ka, laulību šķirot, esat ar sievu vienojušies par bērnu turpmāko dzīvesvietu un aprūpi, saskaņā ar Civillikuma 179.pantu, abi vecāki saglabā uzturdošanas pienākumu abiem bērniem. Arī tādā gadījumā, ja bērni dzīvo katrs citā dzīvesvietā.

Tas nozīmē, ka gan bērna mātei būtu ik mēnesi jādod uzturlīdzekļi dēlam viņa vajadzībām, gan Jums būtu ik mēnesi jādod uzturlīdzekļi meitas vajadzībām. 

Bijušo laulāto emocionālās izpausmes ir privātas dabas jautājums un nav komentējamas, taču attiecībā uz uzturlīdzekļiem būtu ieteicams pie notāra abiem vecākiem noslēgt vienošanos par uzturlīdzekļu apmēru gan dēla, gan meitas vajadzībām. Rakstveida vienošanās,  iespējams,  atturēs no turpmākiem emocionāliem pārmetumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas