E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5180
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Par sava konta atvēlēšanu svešai naudai

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. septembrī, 2014
jEVGENIJA

Labdien. Dzīvoju Latvijā, esmu Latvijas pilsone. Mans draugs (Lielbritānijas pilsonis, dzīvo Lielbritānijā) grib investēt naudu Latvijā, pārskaitot to uz manu kontu. Vai viņš to var izdarīt, ja mēs neesam reģistrējuši laulību? Ar ko es riskēju, piesaistot viņa naudu?

A
atbild:
23. septembrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Katrs cilvēks pats ir atbildīgs par naudas plūsmu savā kontā un par šīs naudas izcelsmi, kā arī par savu ienākumu legalitāti.

 Ja kāds cilvēks vēlas investēt (ieguldīt) kapitālu kādā uzņēmumā, vērtspapīros u.tml., nav saprotams, kāpēc viņam jāizmanto citas personas konts. 

Iespējamo risku apzināšanai ieskatam varam sniegt šādu informāciju: Latvijas iedzīvotāji pēdējos gados ir kļuvuši par ārzemēs nozagtas naudas atmazgātājiem  jeb mūļiem, kā savā žargonā izmeklētāji dēvē cilvēkus, kuri ļauj uz savas bankas kontu pārskaitīt svešu naudu, kuru pēc tam atdod īstajiem zagļiem. Naudas atmazgāšana ir noziegums, par ko sodi paredzēti Krimināllikumā. 

Izrietoši no iepriekšteiktā Jums ir jāapzinās, ka ieskaitījums no citas personas konta, ja ieskaitītā naudas summa būs ievērojama, liks bankai pievērst uzmanību šim darījumam un par to ziņot atbilstoši kompetencei. Tādējādi Jūs varat nonākt to personu skaitā, kam VID pievērsīs pastiprinātu uzmanību, vērtējot Jūsu legālo ienākumu samērojamību ar pieejamo naudas līdzekļu daudzumu kontā un to izcelsmi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas