E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5177
Lasīšanai: 2 minūtes

Pagraba atslēgu apsaimniekotājs, visticamāk, nedos

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. septembrī, 2014
Irēna

Labdien. Dzīvoju 1.stāvā 5.stāvu mājā. Esmu dzīvokļa īpašniece. Pēdējā laikā vakaros no pagrabtelpām ir dzirdami spēcīgi triecienu trokšņi un rūcošās skaņas. Apsaimniekotājs RNP, apsekojot pagrabtelpas savā darba laikā - dienas stundās -, nekādus komunikāciju bojājumus vizuāli nekonstatēja. Paši mēs nevaram tikt pagrabā vakara stundās, lai apsekotu to, kas tur notiek, jo mums nav atslēgas no pagrabtelpām. Jautājums ir tāds, uz kāda pamata mēs, dzīvokļu īpašnieki, varam pieprasīt no RNP izsniegt atslēgu dublikātu no pagraba, lai mēs paši varētu apsekot mūsu kopīpašumu vakarā? Mājas vecākā mums nav. Jau iepriekš paldies par atbildi.

A
atbild:
18. septembrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ja būtu oficiāli izvēlēts mājas vecākais, tad, visticamāk, pagraba atslēga viņam būtu pieejama un viņš arī varētu darboties kā vidutājs starp dzīvokļu īpašniekiem un apsaimniekotāju, lai palīdzētu fiksēt trokšņus un atklātu to cēloni.

Tā kā minētās pagrabtelpas ir kopīpašums un tajās atrodas mājas uzturēšanai svarīgi (un dārgi) mehānismi, apsaimniekotājs pilnīgi noteikti dzīvokļu īpašniekiem tāpat vien neuzticēs šo telpu atslēgas un neļaus tur atrasties personām, kuras nav saistītas ar iekārtu tehnisko uzturēšanu.

Acīmredzot dzīvokļu īpašniekiem ir vairāk jāpiepūlas, lai panāktu, ka apsaimniekotāja pārstāvis speciālists ierodas tajā laikā, kad parādās trokšņi. Iedzīvotāji, kuriem tie traucē, neatlaidīgi var vērsties ar kolektīviem rakstiskiem iesniegumiem pie apsaimniekotāja. Tam uz iesniegumiem ir jāatbild un jānoskaidro apstākļi. Ja mājas pārvaldīšanā būtu iesaistījušies paši dzīvokļu īpašnieki un dotu apsaimniekošanas uzdevumus nolīgtam apsaimniekotājam, tad arī kontrolēt tā darbību būtu vieglāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas