E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5164
Lasīšanai: 2 minūtes

Apgādībā esošas personas – algas nodokļa grāmatiņā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. septembrī, 2014
Ilana

Labdien! Dzīvoju civillaulībā, ir dvīņi-divgadnieki. Vīram uz darbavietu atnācis izpildraksts no ZTI par 30% atvilkumiem. Vīrs saņem neto algu 775 eiro. ZTI bloķēja kontu, izveidoja otru un atstāja vīram 312 eiro (sanāk, ka atvilka ap 450 eiro, kas nav 30% no algas, bet vairāk nekā puse!) Lasīju, ka jaunais likums paredz saglabāt minimālo +64 eiro par katru apgādājamo. Kā tad īsti ir? Kāpēc ZTI paziņoja, ka man ir jānes izpildrakstu par uzturlīdzekļiem, lai civilvīram ieturētu mazāk? Paldies!

A
atbild:
15. septembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Parādu piedziņas jaunā kārtība, kas ir spēkā no 2014.gada, paredz tiesības parādniekam saņemt ik mēnesi ne mazāk kā 320 eiro un uz katru apgādībā esošu nepilngadīgu bērnu 64,03 eiro. Parādsaistību dzēšanai tiesu izpildītājs ietur līdzekļus atbilstoši parādsaistību veidam.  Plašāka informācija par šo tēmu ir lasāma LV portāla skaidrojumā Parādu piedziņa 2014.gadā: izmaiņas un jaunā kārtība

Tas nozīmē, ka ik mēnesi papildu naudu par bērniem – uz katru 64,03 eiro - bērna tēvam ir iespējams saglabāt tikai tādā gadījumā, ja abi bērni ir norādīti viņa algas nodokļa grāmatiņā kā apgādājamās personas. Izziņu par apgādībā esošām personām izsniedz VID reģionālā nodaļa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas