E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5139
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Īpašumu maiņas gadījumā jāslēdz maiņas līgums

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. septembrī, 2014
Vladimirs

Vēlos samainīt man piederošu māju Rīgas raj. Carnikavā pret 3 istabu dzīvokli Rīgā, uz abiem īpašumiem ir zemesgrāmatas, visi nodokļi par 2014.gadu nomaksāti, parādu nav. Abas puses to ļoti vēlamies, man nav vajadzīga māja ar zemi, bet otra puse ļoti vēlas zemi. Kādi dokumenti bez zemesgrāmatas vēl nepieciešami un cik tas apmēram varētu maksāt? Abi īpašumi nav labā stāvoklī, bet mēs šim stāvoklim piekrītam. Būšu pateicīgs par informāciju.

A
atbild:
10. septembrī, 2014
Latvijas Notariāts
Dagne Rušeniece, zvērināta notāra palīdze

Maiņas procesā iesaistītajiem īpašniekiem pie notāra būs jānoslēdz maiņas līgums, kurā ir norādīts, ka viņi savstarpēji apmainās ar īpašumiem. Tāpat pie notāra būs jāparaksta divi nostiprinājuma lūgumi zemesgrāmatai - katram īpašumam savs. Ja šie abi maināmie īpašumi ietilpst laulāto kopīgā mantā, tad pie notāra jādodas arī laulātajam, lai ar savu parakstu apliecinātu piekrišanu īpašuma maiņai.

Ja, piemēram, kāds no īpašumiem ir ieķīlāts, tad jābūt kreditora piekrišanai.

Maiņas gadījumā valsts nodeva būs jāmaksā tikai vienu reizi - par to nekustamo īpašumu, kuram ir augstākais novērtējums, savukārt kancelejas nodeva būs jāmaksā par abiem īpašumiem. Ieteicams vērsties pie notāra uz konsultāciju, lai precizētu visas darījuma nianses.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas