E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5130
Lasīšanai: 2 minūtes

Par trūcīgas personas statusu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. septembrī, 2014
Jānis

Vai individuālajam komersantam ir tiesības saņemt trūcīgās ģimenes (personas) statusu, ja tā ienākumi pieļauj tādu iespēju?

A
atbild:
17. septembrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

To, vai cilvēka ienākumi pieļauj iegūt trūcīga cilvēka statusu, nosaka sociālais dienests,  pamatojoties uz viņa materiālo resursu - ienākumu un īpašuma – novērtējumu, individuāli paredzot katra klienta līdzdarbību. 

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteiktais sociālās palīdzības mērķis ir sniegt materiālu atbalstu krīzes situācijā nonākušām trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm (personām), lai apmierinātu to pamatvajadzības un veicinātu darbspējīgo personu līdzdarbību savas situācijas uzlabošanā. 

Trūcīgas personas (vai ģimenes)  statusa piešķiršanas kritēriji, ienākumi un īpašumi, ko ņem vērā, šo statusu piešķirot, ir noteikti Ministru kabineta noteikumos par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu. Iztikas līdzekļu deklarācijā ir jānorāda ienākumi. Objektīvai materiālās situācijas atspoguļošanai deklarācijā nepieciešams norādīt visus ienākumus. Noteikumu 13.1 punkts paredz, ka deklarācijā norāda arī ģimenes (personas) ieņēmumus no saimnieciskās vai profesionālās darbības, kā arī subsīdijas lauksaimniecībai un lauku attīstībai par pēdējiem pilniem trim kalendāra mēnešiem vai par laikposmu no iepriekšējā gada 1.janvāra līdz 31.decembrim. Deklarācijā norādāmo vidējo ienākumu apmēru mēnesī aprēķina, ņemot vērā ieņēmumu periodu.

Individuālais komersants ir fiziskā persona, kas veic saimniecisko darbību un kā komersants ierakstīta komercreģistrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas