E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5129
Lasīšanai: 3 minūtes

Par pedagoga kvalifikācijas pakāpēm

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. septembrī, 2014
Madara Strazdina

Labdien. Esmu jauns studējošs pedagogs, kur var iepazīties ar nolikumu par kvalitātes 3.pakāpes nolikumu, pieteikšanos, noteikumiem utt.? Paldies.

A
atbild:
12. septembrī, 2014
Laura Studente
LV portālam

Ar informāciju par kvalifikācijas pakāpēm iespējams iepazīties MK noteikumos Nr.350 „Pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas kārtība”.

Piemēram, atbilstoši tiem, trešā kvalitātes pakāpe apliecina pedagoga prasmi nodrošināt kvalitatīvu pedagoģiskā procesa vadīšanu, izmantojot plānotu metodisku pieeju, īstenojot metodisko daudzveidību pedagoģiskajā darbā un alternatīvas pieejas problēmsituāciju risināšanā, kā arī pieņemot lēmumus. Trešo kvalitātes pakāpi ieguvis pedagogs aktīvi iesaistās izglītības iestādes attīstības plāna izstrādē un īstenošanā un savas metodiskā darba pieredzes nodošanā.

Pedagogam ir tiesības pieteikties uz:

  • pirmreizējo novērtēšanu, ja pedagogam kvalitātes pakāpe vēl nav piešķirta vai piešķirtās kvalitātes pakāpes derīguma termiņš beidzies;
  • kārtējo novērtēšanu, ja pedagogs pretendē uz novērtēšanu atkārtoti pirms piešķirtās kvalitātes pakāpes derīguma termiņa beigām. Kārtējai novērtēšanai pedagogs iesniegumu iesniedz ne agrāk kā divus gadus pirms kvalitātes pakāpes derīguma termiņa beigām.

Atbilstoši pedagoģiskā darba stāžam uz novērtēšanu ir tiesības pieteikties arī pedagogam, kurš iegūst augstāko pedagoģisko izglītību un izglītības iestādē par pedagogu ir nostrādājis vismaz vienu mācību gadu.

Jāņem vērā, ka minētie MK noteikumi paredz: novērtēšanas procesā ir tiesības iesaistīties pedagogam, kuram:

  • kārtējā kalendāra gadā izglītības iestādē, kurā viņš novērtē savas profesionālās darbības kvalitāti, ir tarificētas vismaz septiņas kontaktstundas, kas ietver mācību stundu vai klases audzināšanas stundu, vai pulciņa nodarbību
  • pedagoģiskā darba stāžs ir vismaz viens gads, ja pedagogs pretendē uz pirmo vai otro kvalitātes pakāpi;
  • pedagoģiskā darba stāžs ir vismaz trīs gadi, ja pedagogs pretendē uz trešo kvalitātes pakāpi.

Lai novērtētu profesionālās darbības kvalitāti, pedagogs līdz kārtējā gada 5.septembrim iesniedz izglītības iestādes vadītājam adresētu iesniegumu, kas pieejams MK noteikumu 14.pielikumā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 40 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas