E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5128
Lasīšanai: 3 minūtes

Par atlaišanas pabalstu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. septembrī, 2014
Vēsma Poriņa

2000.gada 10.janvārī stājos darba attiecībās Kalētu mūzikas skolā. Laikā no 2007.gada 23.septembra līdz 2008.gada 1.septembrim uz mana iesnieguma darba devējam atrados bezalgas atvaļinājumā ģimenes apstākļu dēļ. Sakarā ar samazinātu izglītojamo skaitu š.g. 6.augustā, saņemot darba devēja uzteikumu, saņēmu tikai mutisku apsolījumu par kompensāciju 2 mēnešalgu apmērā. Tiek atteikts izmaksāt kompensāciju 3 mēnešalgu apmērā, pamatojoties uz augstāk minēto bezalgas atvaļinājumu. Kā man rīkoties dotajā situācijā? Piebilstu, ka uzteikums tiek uzspiests ar atpakaļejošu datumu un oficiāli ar uzteikumu rakstiskā formā tiku iepazīstināta 4.septembrī. Piekrītu, ka izglītojamie samazināti un nav pieteikušies manā specialitātē (pūšamo instr. spēle), bet ir pieņemts darbā cits (kora klase) speciālists. Aizdomas uz interešu lobēšanu.

A
atbild:
11. septembrī, 2014
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Konsultatīvā centra vadītāja

Darba likuma 112.panta trešais punkts nosaka, ka darba devējam, kurš uzsaka darbiniekam darba līgumu Darba likuma 100.panta piektajā daļā un 101.panta pirmās daļas 6., 7., 8., 9., 10., vai 11.punktā noteiktajos gadījumos, ir pienākums izmaksāt atlaišanas pabalstu triju mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts 10 līdz 20 gadus.

Valsts un pašvaldību amatpersonu darbinieku atlīdzības likuma 17.panta pirmās daļas 3.punkts nosaka, ka amatpersonām (darbiniekiem), ar kurām tiek izbeigtas amata (dienesta, darba) attiecības sakarā ar institūcijas vai amata likvidāciju, amatpersonu (darbinieku) skaita samazināšanu, izmaksā atlaišanas pabalstu triju mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja amatpersona (darbinieks) valsts vai pašvaldības institūcijās bijusi nepārtraukti nodarbināta 10 līdz 20 gadus.

Konkrētajā situācijā Jūs Kalētu mūzikas skolā esat bijusi nodarbināta no 10.09.2000., uzteikums saņemts 4.09.2014., tātad Jūsu darba stāžs ir 13 gadi, 11 mēneši un 26 dienas.

Valsts darba inspekcijas ieskatā piešķirtais bezalgas atvaļinājums nepārtrauc darbinieka darba stāža aprēķināšanu atlaišanas pabalsta izmaksai, jo šajā periodā darba tiesiskās attiecības turpinās: darbinieks, vienojoties ar darba devēju, ir attaisnotā prombūtnē, visi darba līguma nosacījumi tiek saglabāti.

Ņemot vērā iepriekš minēto, VDI ieskatā darbiniekam pienākas atlaišanas pabalsts triju mēnešu vidējās izpeļņas apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas