E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5087
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Līgumsaistību vienpusēja pārtraukšana nav tiesiska

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. augustā, 2014
Egija

Jautājums par apsaimniekošanu Rīgā. Īpašumu, kas sastāv no zemesgabala un uz tā esošu piecstāvu dzīvojamo māju un septiņām garāžām, apsaimnieko RNP. Īpašums visiem īpašniekiem pieder kā domājamā daļa, gan no ēkas, gan no zemesgabala, domājamās daļās. Man pieder dzīvoklis, kam ir atsevišķa zemesgrāmata un garāža, arī zemesgrāmatā kā d/daļa. Par dzīvokli ir skaidrs, ka ir apsaimniekošanas līgums ar RNP - tiek saņemti pakalpojumi u.tml. Bet pastāv cits apsaimniekošanas līgums ar RNP -par garāžu. Jautājums -vai varu pārtraukt šo līgumu un nemaksāt apsaimniekošanas maksu, tā kā nekādus pakalpojumus apsaimniekošanas ziņā garāžai nesaņemu - ne tiek remontēts, ne tiek spuldzīte iegriezta, ne vajadzīga apkure, ne kanalizācija. Vai varu pārtraukt apsaimniekošanas līgumu? Ja nē, tad kāpēc?

A
atbild:
01. septembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jebkuru līgumu noslēdz, pusēm vienojoties. Tas pats ir attiecināms uz līguma laušanu vai grozījumiem līguma nosacījumos. Uzņemtās līgumsaistības ir pusēm jāpilda. Tas attiecas gan uz apsaimniekošanas kārtību un darbībām tās nodrošināšanā, gan apsaimniekošanas maksas veikšanu.

Pirmkārt, Jums būtu ieteicams iepazīties ar apsaimniekošanas līgumā ietverto par pušu vienošanās kārtību.

Otrkārt, ja Jums ir pretenzijas pret apsaimniekotāja darbu garāžas īpašuma apsaimniekošanā, tad Jums ir jāvēršas ar iesniegumu pie apsaimniekotāja par turpmāko līguma darbību, kā iemeslu norādot Jūsu pretenzijas līguma darbības laikā.

Vienpersoniski pieņemt lēmumu par apsaimniekošanas maksas neveikšanu nav ne tiesiski, ne saprātīgi. Tādējādi Jūs riskējat ar tiesvedību bezstrīdus kārtībā un parādu piedziņu par labu kreditoram – apsaimniekotājam.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 99 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas