E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5085
Lasīšanai: 2 minūtes

Novērtējuma rezultātus un algu jālūdz paskaidrot iestādes vadītājam

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. augustā, 2014
Inga

Labdien! Strādāju valsts iestādē. Kamēr atrados bērna kopšanas atvaļinājumā, tika pieņemts rīkojums par konkrētajā daļā strādājošo algu palielināšanu, savukārt manējā noteiktā darba alga tika saglabāta līdzšinējā apmērā. Cik likumīga ir šāda rīcība, ja ņem vērā, ka pēc atgriešanās darbā 6 mēnešu laikā tika veikta mana darba novērtēšana, novērtējot ar labi, taču, neskatoties uz lūgumu sniegt skaidrojumu par algas neizlīdzināšanas iemesliem, atbildes nav.

A
atbild:
09. septembrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Iestādes vadītājam, ja padotais vēršas pie tā ar jautājumu, atbilde ir jāsniedz. Ja esat griezusies pie iestādes vadības mutiski un neesat saņēmusi atbildi, tad iesakām iesniegt rakstveida iesniegumu.

 Tikai no Jūsu informācijas nav iespējams spriest par Jūsu darba novērtējumu un to, kā šis novērtējums ietekmē atalgojumu. Ministru kabineta 2012.gada 10.jūlija noteikumi Nr.494 „Noteikumi par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanu” paredz, ka darbu izpilde ir jānovērtē pēc darbinieka ilgstošas attaisnotas prombūtnes (piemēram, bērna kopšanas atvaļinājums, mācības, darbnespēja) sešu mēnešu laikā pēc atgriešanās. 

Jāpiebilst, ka atbilstoši MK noteikumiem ikgadējā novērtējumā iespējams arī novērtējums „teicami”, tādā gadījumā vadītājs izvērtē iespējas pārskatīt vai paplašināt nodarbinātā pienākumus, atbildību un darba sarežģītību. 

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums nosaka: amatpersonai (darbiniekam) mēnešalgu pārskata saskaņā ar šo likumu un citiem normatīvajiem aktiem, ņemot vērā arī izmaiņas normatīvajos aktos, atalgojumam apstiprināto finanšu līdzekļu apmērā, amatu klasificēšanas rezultātos un individuālās kvalifikācijas un prasmju novērtējumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 93 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas