E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5078
Lasīšanai: 2 minūtes

Grozījumi Maksātnespējas likumā vēl nav pieņemti

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. augustā, 2014
Marina

Man ir situācija, ka 2007.gadā kļuvu par galvotāju NĪ kredītā. Kredīta ņēmējs kredītu nemaksāja, un banka pārdeva dzīvokli, kurš bija nopirkts kredītā. Bet palika diezgan liela summa arī pēc dzīvokļa pārdošanas. Tagad kredīta ņēmējs iesniedza pieteikumu uz maksātnespēju. Sakiet, lūdzu, pēc jauniem grozījumiem likumā, kuri, iespējams, būs no 01.2015. mani atbrīvos no saistībām par šo kredītu, ja dzīvoklis ir pārdots un kredīta ņēmējs ir bankrots?

A
atbild:
29. augustā, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Par tā saukto „nolikto atslēgu principu”, kas ietverts grozījumos Maksātnespējas likumā, un galvotāju atbrīvošanu no saistībām fiziskas personas bankrota gadījumā ir vēl trešajā, galīgajā lasījumā jābalso Saeimai. Patlaban minētie grozījumi ir atbalstīti atbildīgajā  Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Ja Saeima šos grozījumus likumā pieņems un Valsts prezidents likumu izsludinās, tad tie stāsies spēkā likumā norādītajā termiņā. Taču atbildēt par Jūsu konkrēto situāciju, nezinot lietas nianses, nav iespējams.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas