E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5065
Lasīšanai: 2 minūtes

Neizmantotais atvaļinājums, darba attiecības izbeidzot, jākompensē naudā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. augustā, 2014
Natālija

Labdien. Es gribu beigt darba attiecības, bet nevaru atstrādāt mēnesi pēc pieteikuma. Man ir uzkrāts 2 nedēļas atvaļinājums. Pēc likuma es varu nostrādāt tikai divas nedēļas un pārējās dienās paņemt atvaļinājumu, lai kopumā sanāktu mēnesis?

A
atbild:
27. augustā, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 100.pants paredz, ka darbiniekam ir tiesības uzteikt darba līgumu vienu mēnesi iepriekš. Viena mēneša termiņš likumā ir ietverts ar mērķi, lai laikā, kad saņemts darbinieka iesniegums par darba attiecību pārtraukšanu, darba devējam būtu iespēja atrast jaunu darbinieku, kas strādās aizejošā vietā.

Protams, darba attiecības ir iespējams izbeigt arī ātrāk kā vienu mēnesi pēc atlūguma iesniegšanas, ja abas puses tam piekrīt. Tātad par to ir jāvienojas sarunā ar darba devēju.  

Ja Jums ir neizmantots atvaļinājums divu nedēļu apmērā, tad, darba attiecības izbeidzot, pēdējā darba dienā atbilstoši Darba likuma 128.panta noteikumiem darba devējam ir jāizmaksā Jums visas pienākošās summas - alga par pēdējo nostrādāto periodu, neizmantotā atvaļinājuma kompensācija un citas summas, ja tādas pienākas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas