E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5042
Lasīšanai: 2 minūtes

Pie notāra vienpusēji laulību nešķir

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. augustā, 2014
Laura

Labdien! Gribēju uzzināt, vai uz laulības šķiršanu pie notāra var ierasties viens no laulātajiem, jo nav zināms, kur atrodas otrs laulātais? Vēl ir viens nepilngadīgs bērns (16 gadi) un nav kopīgas mantas. Ir obligāti jāierodas abiem vai nav? Paldies par atbildi.

A
atbild:
22. augustā, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja ir vēlme laulību šķirt pie notāra, tad ir jāpiedalās abiem laulātajiem. Abu starpā jābūt vienprātīgam lēmumam laulību šķirt, jābūt skaidrībai par nepilngadīgu bērnu turpmāko aizgādību, kā arī par mantas sadali, ja tāda pastāv. Tikai pie šādiem nosacījumiem notārs sastādīs vienošanos un 30 dienu laikā laulību izšķirs. 

Ja nav zināms, kur atrodas otrs laulātais, tad laulību pie notāra šķirt vienpusējā kārtībā nebūs iespējams. Tādā gadījumā ir jāvēršas tiesā pēc prasītāja (tātad Jūsu) dzīvesvietas.

Prasības pieteikumu tiesai var lūgt sagatavot juristam vai rakstīt to pašai, norādot apstākļus, kas apliecina vēlmi laulību šķirt.

Tiesu rīcībā ir iedzīvotāju reģistra dati, un laulātajam uz tā deklarēto adresi tiks nosūtīta tiesas pavēste par laulības šķiršanas lietas ierosināšanu.

Vairāk par laulības šķiršanu varat izlasīt LV portāla skaidrojumā Laulības šķiršana tiesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas