E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5026
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Par nodokļiem algai

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. augustā, 2014
Larisa

Labdien. Vēlos noskaidrot, kāda alga man iznāk, ja strādāju uz pusslodzi, respektīvi, 4 stundas, likme ir 2 EUR stundā, man ir viens aizbilstamais. Interesē, kādus nodokļus man drīkst piemērot darba devējs un rezultātā cik pēc likuma man būtu jāsaņem šajā gadījumā!

A
atbild:
25. augustā, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

No mēneša darba algas bruto (uz papīra), darba devējs no darbinieka algas ietur sociālās apdrošināšanas iemaksas - 10,50%. Pārējai algai piemēro iedzīvotāju ienākuma nodokļa neapliekamo minimumu – 75 eiro mēnesī un atvieglojumu par apgādājamo (165 eiro mēnesī), respektīvi – tādu summu ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliek. 

Darba likuma 71.pantā darba devējam noteikts pienākums (izmaksājot darba samaksu, izsniegt rakstveidā sagatavotu darba samaksas aprēķinu), lai darbiniekam būtu saprotams, par ko un cik ir samaksāts. Algas lapiņā ir jānorāda izmaksātā darba samaksa, ieturētie nodokļi un veiktās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kā arī nostrādātās stundas. Pēc darbinieka pieprasījuma darba devējam ir pienākums šo aprēķinu izskaidrot.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas