E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5007
Lasīšanai: 3 minūtes

Rīcības ar dzīvokļa īpašumu - saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likumu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. augustā, 2014
Ilona

Labdien, jautājums par remontdarbiem kopīpašumā. Ja ir vērtētāja atzinums, ka dzīvoklis ir avārijas stāvoklī, vai ir nepieciešama visu kopīpašuma kaimiņu rakstiska piekrišana remontdarbiem? Jau esmu rakstījusi iepriekš - tā reāli ir 1 stāva ēka, kas savienota ar arku ar 2 stāvu dzīvokļu māju. Ēkai jānostiprina pamati, sienās ir plaisas utt. Paldies jau iepriekš.

A
atbild:
19. augustā, 2014

No Jūsu jautājuma ir saprotams, ka dzīvojamā māja, kurā atrodas dzīvoklis, ir sadalīta dzīvokļu īpašumos. Lai risinātu visus jautājumus, kas saistīti ar dzīvokļa īpašumu, Jums piemītošajām tiesībām un pienākumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašumu, Jums jārīkojas saskaņā ar „Dzīvokļa īpašuma likuma” 11.pantu, kurā ir noteiktas Jūsu tiesības rekonstruēt, renovēt vai restaurēt dzīvokļa īpašumu, un tieši:

„(1) Dzīvokļa īpašniekam ir tiesības bez saskaņošanas ar citiem dzīvokļu īpašniekiem, bet ievērojot normatīvo aktu prasības, rekonstruēt, renovēt vai restaurēt (turpmāk — pārbūvēt) atsevišķo īpašumu, ciktāl tas neskar kopīpašumā esošo daļu vai citus dzīvokļu īpašumus.

(2) Dzīvokļa īpašniekam ir tiesības, ievērojot normatīvo aktu prasības, pārbūvēt atsevišķo īpašumu norobežojošos logus un durvis bez saskaņošanas ar citiem dzīvokļu īpašniekiem, ja vien dzīvokļu īpašnieku kopība nav lēmusi citādi.

(3) Ja atsevišķā īpašuma pārbūve skar kopīpašumā esošo daļu, dzīvokļa īpašniekam nepieciešams saņemt dzīvokļu īpašnieku kopības piekrišanu šajā likumā noteiktajā kārtībā.

(4) Ja atsevišķā īpašuma pārbūve skar citu atsevišķo īpašumu, dzīvokļa īpašniekam nepieciešams saņemt attiecīgā dzīvokļa īpašnieka piekrišanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas