E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4999
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Autovadītāja apliecība apliecina prasmi sniegt pirmo palīdzību

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. augustā, 2014
Līva

Lai reģistrētos par auklīti, viena no prasībām ir iesniegt šādu dokumentu "Personai ir apliecība par prasmēm sniegt pirmo palīdzību, ja vien persona zināšanas pirmās palīdzības sniegšanā nav apguvusi pieaugušo formālās izglītības programmas vai profesionālās pilnveides izglītības programmas ietvaros". Vai der arī autovadītāju kursos iegūtās pirmās palīdzības zināšanas un kāds dokuments tādā gadījumā jāuzrāda?

A
atbild:
25. augustā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Lai iegūtu transportlīdzekļa vadītāja apliecību, ir jāapgūst pirmās palīdzības kurss. Tāpēc, reģistrējoties Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) Bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistrā, lai apliecinātu prasmi sniegt pirmo palīdzību, pietiek, ja persona iesniedz autovadītāja apliecības kopiju no abām pusēm (uzrādot oriģinālu). 

IKVD Licencēšanas un reģistru departamenta  pārvaldes vecākā referente sabiedrisko attiecību jomā  Ilze Stengrevica skaidro, ka persona var iesniegt arī apliecību par prasmēm sniegt pirmo palīdzību, ja vien persona zināšanas pirmās palīdzības sniegšanā nav apguvusi pieaugušo formālās izglītības programmas vai profesionālās pilnveides izglītības programmas ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas